o jakim zwalczaniu piszesz...
Parkrotnie natrafiłem na opinie (bodaj nawet na tym forum), że woda po zbiorniku wymaga dodatkowego liniowego filtra węglowego (nazywanego szlifującym) dla usunięcia zapachu gumy. Nie piszę o filtrze węglowym przed membraną, bo ten służy do usuwania chloru i chloroformu, które są zabójcze dla membrany.
Sam nie mam żadnych doświadczeń ze zbiornikiem - jeśli nie zaburza smaku - tym lepiej.
Czyli w domowym Akvo nie masz automatyki, mieszasz wodę sam mierząc TDS?
Napiszesz, jaką domowe Akvo ma wydajność i jaki duży ma zbiornik?
PS. Nie jest moim celem ani sianie zamętu, ani tym bardziej dezawuowanie pomysłu Akvo. Jak na razie czegoś takiego na rynku chyba nie ma (co najwyżej domowe duże stacje odwróconej osmozy) i fajnie, że coś takiego powstało.
PS2. Tak na szybko, nie potrafię znaleźć miejsca, gdzie natrafiłem na opinię, że woda ze zbiornika ma zapach, ale
na przykład tu jest napisane, że:
Piąty etap to filtr węglowy końcowy (szlifujący), który zawiera węgiel aktywny wysokiej jakości. Oczyszcza zanieczyszczenia rozpuszczone w wodzie (niewidoczne gołym okiem), redukuje mogące występować w wyniku magazynowania wody zapachy, a także poprawia smak wody.