Do zrobienia "latte" potrzebujesz:
1. espresso (a żeby je zrobić - dobry młynek, ekspres, świeże ziarno, tamper, może coś do dystrybucji i umiejętności doboru wszystkich zmiennych jak grubość mielenia, czas, temperatura itd.)
2. spienione mleko (a do tego z kolei - mleko z dużą zawartością białka, rurkę do pary i dobrą, suchą parę, dzbanek i znowu umiejętności prawidłowego spienienia mleka i zadbania o higienę urządzenia)
3. naczynie, w którym Twój napój będzie się prezentował efektownie.
Jak widać powyżej niemal wszystko już masz. Teraz poświęć trochę czasu na naukę - może u kogoś, kto jest bardziej zaawansowany, a może jakiś podstawowy kurs baristy?
I przede wszystkim - kieruj się swoim smakiem i swoimi preferencjami - smakować ma Tobie i Twoim bliskim/gościom!
BTW - do zrobienia "latte" wystarczy Ci tak naprawdę kawiarka i french press