Ostatnie wiadomości

Strony: Prev 1 2 [3] 4 5 ... 10 Next
21
Przygotowanie kawy / Odp: Kawa oporna na grubość mielenia?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez B737 dnia Dzisiaj o 13:50:29 »
Sitko jest czyste i przepływ jest jak zwykle. Retencja w młynku, no aż tak to wątpię, próbowałem już chyba zrobić z 8 strzałów nowej kawy.
22
Na początek / Odp: Dzień dobry Kawoszu, skąd jesteś?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Janusz dnia Dzisiaj o 13:43:44 »
aby uruchomić weekendowy punkt kawowy

Zgłoś się do nas. Może będzie wolny używany po remoncie 4-5 letni BAR 2GR z własnym, 10 litrowym zbiornikiem na wodę. Na termoblokach. Ewentualnie BARISTA PRO 2GR (HX) czarny mat z drewnianymi wykończeniami i podświetleniem powierzchni roboczej. Ale to się jeszcze okaże...
23
Serwis, konserwacja sprzętu i tuning / Odp: Kolba nie trzyma ciśnienia - Sage Barista
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Jka57 dnia Dzisiaj o 13:19:26 »
24
Przygotowanie kawy / Odp: Kawa oporna na grubość mielenia?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez uman dnia Dzisiaj o 13:09:40 »
Czy twój młynek ma dużą retencję? Bo może to poprzedni przemiał zachomikowany w środku przeszkadza.
25
Serwis, konserwacja sprzętu i tuning / Odp: Kolba nie trzyma ciśnienia - Sage Barista
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Bulgierd dnia Dzisiaj o 13:00:02 »
Dzięki,
Uszczelka wymieniona, po stronie ekspresu/ grupy nic się nie telepie. Wygląda jakby przestał trzymać kołnierz.
26
Serwis, konserwacja sprzętu i tuning / Odp: Kolba nie trzyma ciśnienia - Sage Barista
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Jka57 dnia Dzisiaj o 12:50:31 »
A ja obstawiam poluzowanie się śrubek w grupie i czegoś tam jeszcze.
I będzie tylko gorzej.

Jka
27
Serwis, konserwacja sprzętu i tuning / Odp: Kolba nie trzyma ciśnienia - Sage Barista
« Ostatnia wiadomość wysłana przez kawosz17 dnia Dzisiaj o 12:46:51 »
Pewnie zużyła się uszczelka w grupie. W skrajny wypadku, może faktycznie wyrobił się plastikowy kołnierz
28
Serwis, konserwacja sprzętu i tuning / Odp: Kolba nie trzyma ciśnienia - Sage Barista
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Jka57 dnia Dzisiaj o 12:41:09 »
Co wymieniać?

Jeżeli to coś takiego lub podobnego jak na tej fotce, to by uniknąć dalszych rozczarowań proponuję wymienić cały ekspres.

P1010691.JPG

Jka
29
Na początek / Odp: Dzień dobry Kawoszu, skąd jesteś?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez hammerhead dnia Dzisiaj o 12:16:09 »
Cześć.
Mam wrazenie, jako były posiadacz Graefa, że młynek może Cię ograniczać. Dla mnie Komendant był lepszy od Graefa :)
Smacznego!
30
Przygotowanie kawy / Odp: Kawa oporna na grubość mielenia?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Paolo dnia Dzisiaj o 11:35:41 »
Zazwyczaj duże opóźnienie przy ekstrakcji jest często spowodowane nowymi ziarnami, które zaczynamy testować. Ale raczej nie aż tak. Może coś przytkało sitko na grupie?
Strony: Prev 1 2 [3] 4 5 ... 10 Next


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi