Lato po woli się kończy, a z nim i niektóre kawy. Na szczęście, jest co zaoferować w następnym okresie
Espresso:W zamian za Cemorrado Chocolate Edition zaoferujemy kawę z regionu Cerrado -
Brazil Boqueirão Agilmar Ferreira microlot. Kawa jest ciut mocniej palona niż Chocolate edition, ale nadał nie wchodzi w strefę goryczy, do tego fajny, ciekawy aftertaste.
Honduras Las Delicias to następna propozycja mocniejszej kawy, dobrej do napojów mlecznych. Sprawdza się i w kolbie i w automacie.
Peru Gallito de las Rocas to kawa średnio palona, zrównoważona, o fajnym zapachu czekolady pomieszanej z wanilią.
Przelew:
Tu będzie więcej nowości we Wrześniu.
Zaczynamy z etiopską
Yirgacheffe Adorsi washed. Przez całe łato dużo ciekawych obróbek mieliśmy w ofercie, ale dużo osób pytało się właśnie o typową mytą etiopską kawę. Pod koniec miesiąca, do niej dołączy
Hambela Bontiana natural.Następna Kenia która pojawi się w sklepie to
AA Top Karugiro, a również pod koniec miesiąca i druga kawa z tego kraju:
Kenya Wanrich farm natural.
Kolumbia nadał ma bardzo dobre tempo.
El Mirador szybciutko się sprzedał, a do również ciekawej
El Pantano, dołączy mieszanka stworzona przez Wintona Beniteza. Kawa z plantacji
Granja Paraiso została wybrana w najlepszych 10 kaw z Cauca. Jest to mieszanka odmian Geisha, Pink Bourbon, Castillo, Java i SL28.
Z
Rwandy, z stacji obróbki
Gitoki przychodzi Red Bourbon producenta Emmanuel Rusatira . Z
Tanzanii z stacji
Edelweiss następny
natural, z nietypowej obróbki dla tego kraju.
Kawy będziemy sukcesywnie dołączać do oferty w zależności od sprzedaży. Możliwe, że do oferty dołączą jeszcze inne kawy, które już są w naszym magazynie.