Autor Wątek: AVX Snow White  (Przeczytany 11950 razy)

Offline Bazyl

• Ekspres: AVX Snow White, Picopresso, Aeropress, Phin, Hario V60, Bialetti Venus, Hario Mizudashi, Hourglass 8 cup
  • Młynek: JX Pro
Odp: AVX Snow White
« Odpowiedź #60 dnia: 17 Czerwiec 2024, 10:02:28 »
Halo! Są tu jacyś posiadacze z doświadczeniem. Jakieś rady? Bo dziś po powrocie z fabryki siadam do pierwszego tłoczenia :P

Offline Bazyl

• Ekspres: AVX Snow White, Picopresso, Aeropress, Phin, Hario V60, Bialetti Venus, Hario Mizudashi, Hourglass 8 cup
« Odpowiedź #61 dnia: 19 Czerwiec 2024, 12:29:15 »
Poza tym w pudełku znajduje się „tamper” zintegrowany z łyżką który jest całkowicie bezużyteczny a jego ergonomia pozostawia wiele do życzenia, do tego jest zdecydowanie za mały i tampować trzeba kilkukrotnie aby równo ubić kawę w sitku. Z tego powodu już pierwszego dnia wydrukowałem komplet niezbędnych akcesoriów pod średnicę 51mm, a mianowicie: tamper, stację tampingową oraz dosing funnel który przy tak małej średnicy staje się wręcz niezbędny.

Wątek widzę umarty, a ja potwierdzam spostrzeżenia powyżej i w związku z tym potrzebowałbym wydruku takich gadżetów. Autor się nie odzywa i nie wiem czy to autorski projekt. Poszukiwania w sieci nie przyniosły rezultatu i nie znalazłem :( Ktoś, coś?

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #62 dnia: 19 Czerwiec 2024, 12:38:03 »
Tamper 51 mm Redwood mamy od ręki na magazynie. Bazy tampingowe mamy różne i każda z nich będzie pasowała.
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Offline kitsune

• Ekspres: AVX Snow White, Kawiarka GAT 4tz, V60
  • Młynek: Timemore C3, ITOP-03
« Odpowiedź #63 dnia: 19 Czerwiec 2024, 15:21:51 »
Poszukiwania w sieci nie przyniosły rezultatu i nie znalazłem  Ktoś, coś?
No nie mów, że w Internecie nie ma gotowców modeli pod 51mm. Przecież nawet umikota można sobie wydrukować na 51mm i sitko 2cup z gotowców dostępnych.
https://www.printables.com/pl/search/models?q=51mm
Jak chcesz tanie gotowce do kupienia to najprościej u Chińczyka, wszystko dostaniesz, są sitka, tampery, levelery itd itp

Offline Bazyl

« Odpowiedź #64 dnia: 07 Sierpień 2024, 15:18:58 »
Jak chcesz tanie gotowce do kupienia to najprościej u Chińczyka, wszystko dostaniesz, są sitka, tampery, levelery itd itp

Kupiłem sitka 51 mm. Nie pasują, a miały pasować. Tak to właśnie jest z zakupami na odległość, gdy dokładność wykonania robi różnicę. Dlatego próbuję dopytać tych, którzy już trafili z zakupem właściwych akcesoriów i mogą dać konkretny namiar. Bo w dopasowywanie można się bawić długo i kosztownie :P

Offline Bazyl

Offline Janusz Mężczyzna

• CAFFE BARCA Sp. z o.o.
  • Użytkownik komercyjny
    • ascaso
  • Ekspres: ASCASO DREAM Green
  • Młynek: i-2 mini Polerowane Aluminium
« Odpowiedź #66 dnia: 03 Wrzesień 2024, 17:39:49 »
Jest u nas na magazynie już od 20.03.2024 r.  :)
Chcesz ? Wyślij zamówienie na adres [email protected].
ASCASO (i nie tylko) - Coś dla Domowych Baristów, Małej i Dużej Gastronomii...
https://www.caffebarca.pl/

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi