Autor Wątek: Kawa a system sprzedaży bezpośredniej  (Przeczytany 6608 razy)

Offline Olak Kobieta

  • Matka Założycielka
  • Wiadomości: 634
Odp: Kawa a system sprzedaży bezpośredniej
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Październik 2013, 14:07:39 »
Co to znaczy 10cioprocentowy dodatek robusty w proporcji 60% arabiki/40% robusty?
To ile jest w końcu tej robusty?
 :o

Rozwiążcie mi to zadanie matematyczne, bo ja tych z gwiazdką nie umiem...

<Fajny opis.>
Imperfection is Beauty, madness is Genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring - M. Monroe

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4830
  • Ekspres: Ascaso Baby T Plus
  • Młynek: G-Risto Pro ZF64
Odp: Kawa a system sprzedaży bezpośredniej
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Październik 2013, 14:12:13 »
Tak sobie myślę, że te 10% robusty jest oleiste, a pozostałe 30% nie. Albo jakoś inaczej :o

Offline KrzychK

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1371
  • Ekspres: Vibiemme Junior BD
  • Młynek: Macap MC4
Odp: Kawa a system sprzedaży bezpośredniej
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Październik 2013, 05:15:01 »
Identycznie jak 100% arabiki w UE, z dozwolonym dodatkiem w wysokości paru % robusty (raz już odszukałem przepis, teraz mi uciekł link).
I zawsze się zastanawiam, jak co sprytniejsze firmy podają - 60/40 to tak w ścisłych procentach ile? 43% R i reszta A?

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi