Autor Wątek: Kenia Gatomboya AB  (Przeczytany 5777 razy)

Offline Geralt0073 Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1024
    • wszystkookawie.pl
  • Ekspres: Fracino Cherub, Syfon Hario, Drippery Hario i Tiamo, Phin, Chemex, Tygielek, AeroPress;
  • Młynek: Fiorenzato F83 E, LaCimbali Cadet, Mahlkonig EK 1 BF, Tiamo M. S. H.
Kenia Gatomboya AB
« dnia: 16 Czerwiec 2013, 17:49:58 »
Palarnia: MastroAntonio
Ziarna: Arabika
Przygotowywanie: syfon i dripper
Mielenie: Tiamo Mini Slim Hybrid i LaCimbali Cadet

Do kupna tej kawy zachęciła mnie Ola i jestem jej za to wdzięczny :kwiat:

W samym zapachu ziaren można wyczuć aromat wiśni. Podczas picia też czuć bardzo wyraźnie ten aromat zarówno w kawie z syfonu, jak w dripie.
W smaku oczywiście charakterystyczny wiśniowy kwasek, kawa delikatna, miałem ją jeszcze wziąć do ekspresu, ale żal mi było tych ziaren.
Kawę po zaparzeniu zostawiałem na chwilę, by wszystkie aromaty doszły. Nie polecam picia bezpośrednio po zaparzeniu ;)

Początkowo kawę mieliłem w Tiamo i delikatnie, aczkolwiek wyraźnie, było czuć goryczkę, ale po rozpoczęciu kariery Cadeta, gorycz została zniwelowana.
« Ostatnia zmiana: 16 Czerwiec 2013, 17:51:37 wysłana przez Geralt0073 »

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi