Autor Wątek: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....  (Przeczytany 70224 razy)

Offline Bacek

  • Wiadomości: 1591
  • Ekspres: Sage BES920, Aeropress, Phin
  • Młynek: F4E
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #165 dnia: 10 Grudzień 2015, 18:16:48 »
Mi sie ta maszyna marzy - może na wiosnę :)

Coś podobnego robię po prostu malakserem. Do miseczki (żeby nawiązać do tytułu) nasypuję zamrożone maliny. Jogurt mieszam z cukrem lub ksylitolem. Potem wylewam na owoce i malakser do akcji. Konsystencja wychodzi takich lekko rozmrożonych lodów ale mnie to odpowiada. Jakby miseczka była mrożona a potem całość jeszcze podrzucona do zamrażalnika o pewnie wyszły by rasowe lody.

Offline grimit

    • dass
  • Wiadomości: 0
    • słodycze ze sklepu spozywczo.pl
  • Ekspres: da
  • Młynek: das
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #166 dnia: 01 Marzec 2016, 23:00:24 »
Co Ty nie powiesz
*Link Removed*

Offline joonecky Mężczyzna

  • Wiadomości: 960
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #167 dnia: 10 Marzec 2016, 21:36:32 »
Dzisiejsza zabawa z sushi.

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #168 dnia: 10 Marzec 2016, 21:56:30 »
Ja dziś lody stracciatella popełniłem. Zdjęć nie ma bo dzieciaki pożarły.

Jutro Goranową gibanicę będę próbował zrobić.
LMWDP #469

Offline byrzydal Mężczyzna

  • Wiadomości: 163
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #169 dnia: 10 Marzec 2016, 23:20:00 »


Cytat: joonecky
Dzisiejsza zabawa z sushi.

Aleś mi smaka narobił :-)

Offline cennik82

  • Wiadomości: 1
    • architekt wnętrz katowice
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #170 dnia: 12 Marzec 2016, 17:55:15 »
trzeba kurczaka i ryż jeść! :D koksy to podstawa.
*Link Removed*

Offline joonecky Mężczyzna

  • Wiadomości: 960
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #171 dnia: 12 Marzec 2016, 21:34:19 »
Zdjęć nie ma bo dzieciaki pożarły.
Widzę, że fotograf z Ciebie nie gorszy niż kucharz skoro nawet twoje zdjęcia dzieciaki pożarły  :hihihi:

Offline Fux Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 2987
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #172 dnia: 05 Czerwiec 2016, 22:18:33 »
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline gromog Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1045
  • Ekspres: Crem One 2B R-LFPP Dual, Quick Mill Super Cappuccino, Jura F 50 II, Astoria CKE
  • Młynek: ZF64W, La Marzocco
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #173 dnia: 14 Lipiec 2016, 12:22:47 »
Wybierając się na Podlasie do Białowieży polecam spróbować ciasto które wywodzi się z mojego miasta i zdobywa co raz większą popularność ni tylko w regionie. Przepis został przywieziony na początku ubiegłego wieku z Rosji.

https://www.asib.pl/smacznego/marcinek-wielowarstwowe-ciasto-z-podlasia

Offline Fux Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 2987
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #174 dnia: 28 Październik 2017, 16:24:02 »
Piecze sie pasztet.




Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline piomic

  • Wiadomości: 2588
  • Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #175 dnia: 30 Marzec 2018, 09:46:13 »
Wędzarenka wczoraj ruszyła, dziś drugi dzień traktowania szynek zimnym dymem. Stosunkowo zimnym, tak z 50°C.

Offline tom517

  • Wiadomości: 1795
  • Ekspres: Izzo Alex II, Europiccola, Rota było: Caravel <-Gaggia Classic <-Ascaso Basic
  • Młynek: Niche Zero, Arco2, Kazak Tura, Myy47 GS1 było: Eureka 65E <- F4E nano < i2-mini <- Porlex Tall
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #176 dnia: 31 Marzec 2018, 07:01:21 »
Piomic, przymierzałem się kidyś do podobnej, zacne forum wędzarnicze odradziło, podobno jak gotowe to Borniak lub Thermowind, wyszło coś sensownego na stół ?

Offline piomic

  • Wiadomości: 2588
  • Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #177 dnia: 01 Kwiecień 2018, 01:38:50 »
Oj tak... nawet bardzo.

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #178 dnia: 05 Maj 2018, 20:38:25 »
Sałatka na szybko. Kolory tak mi się spodobały, że się z wami podzielę.
LMWDP #469

Offline Jeżyk

  • Wiadomości: 1831
Odp: Aby poszło w miseczki i mięśnie, a nie....
« Odpowiedź #179 dnia: 06 Maj 2018, 00:10:37 »
pasztet
Z którego roku masz tę "Kuchnię Polską"? Moja jest z 1962 wydanie VII. Te stare książki są świetne. Poluję na "Kuchnię Warszawską" w idealnym stanie.
Nienawidzę wrednych ludzi, namawiających innych do swoich głupich przekonań.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi