Audun - Etiopia Diima Natural (przelew)
Przyjemne ziarenka dla zwolenników naturalnej obróbki, do których się zaliczam. Zapach suchych ziaren przywodzi na myśl dżem z owoców leśnych. Kawa jest słodko-kwaskowa, dość ciężka. Zdecydowanie ciemne aromaty dominują, owoce leśne, kiwi, palonego cukru, wina, taniny.
Euro Cafe - Etiopia Yirgacheffe Koke washed (przelew)
Ziarna z obróbki mokrej, posiadające jednak bardzo dużo słodyczy i bardzo łagodną kwasowość. Kawa jest krągła, łagodna i zbalansowana. Aromaty zdecydowanie jasne i ciepłe. Ma w sobie dużo słodyczy, po której następują lekkie nuty jasnych kwiatów, bergamotki i trawy cytrynowej specyficzne dla tego regionu.
Double Shot - Kostaryka Don Cayito Typica white honey (przelew)
Pierwszy raz piłem kawę z obróbki white honey i byłem pozytywnie zaskoczony. Kawa słodko-kwaskowa, świeża, soczysta. Najintensywniejszy aromat jaki wyczuwałem to świeży ananas potem słodycz herbaty cytrynowej i jasnych kwiatów. Po przestudzeniu pojawiają się aromaty lawendy i ziaren kakaowca.