Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1525626 razy)

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #720 dnia: 17 Luty 2015, 17:56:57 »
W poniedziałki, po weekendzie jest zatrzęsienie paczek. We wtorek..mały oddech :-)
Palenie we wtorki i w czwartki pomogłoby ogarnąć sklep logicznie, bo piątek pozostawałby na uzupełnienie magazynu i logiczne opisy.

Trzeba tylko przekonać Antonio  :)  :kwiat:
« Ostatnia zmiana: 17 Luty 2015, 17:59:02 wysłana przez Elka »

Offline DrUsagi Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6342
  • Ekspres: Conti CC100 PM, FE-AR La Peppina, Arrarex Caravel, alternatywa, w renowacji: Pedretti KIM Express
  • Młynek: Gastronomiczne 65mm, małe stożki głównie pod alternatywę
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #721 dnia: 17 Luty 2015, 18:00:57 »
Nie wiem jak wygląda wasz "plan dnia" ale taka organizacja pomaga. Masz dwa dni gdzie zamykasz drzwi, wyłączasz internet, nikt nie przeszkadza i skupiasz się tylko na paleniu.

Kompletowanie zamówień, pakowanie, przygotowanie adresów, segregacja kurier, poczta, paczkomaty - to zabiera dużo czasu. Potem jeszcze na poczcie swoje "odstać" trzeba.
LMWDP #469

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #722 dnia: 17 Luty 2015, 18:06:09 »
Nie wiem jak wygląda wasz "plan dnia" ale taka organizacja pomaga. Masz dwa dni gdzie zamykasz drzwi, wyłączasz internet, nikt nie przeszkadza i skupiasz się tylko na paleniu.

Kompletowanie zamówień, pakowanie, przygotowanie adresów, segregacja kurier, poczta, paczkomaty - to zabiera dużo czasu. Potem jeszcze na poczcie swoje "odstać" trzeba.


Dziękuję!!! :kwiat: :szampan:
« Ostatnia zmiana: 17 Luty 2015, 18:08:38 wysłana przez Elka »

Offline rolcyng Mężczyzna

  • Wiadomości: 119
  • Ekspres: Hario V60, FP, Phin
  • Młynek: Zassenhaus Record
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #723 dnia: 17 Luty 2015, 18:11:45 »
Informacja na stronie internetowej, że nie wysyłamy paczek we wtorki i czwartki i już. Oznacza to tak naprawdę maksymalnie jeden dzień opóźnienia dla klienta, więc nie jest to jakaś wielka niedogodność.

Offline KiT

  • Wiadomości: 587
  • Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #724 dnia: 17 Luty 2015, 19:45:50 »
A kiedy najblizsże palenie?

Offline rolcyng Mężczyzna

  • Wiadomości: 119
  • Ekspres: Hario V60, FP, Phin
  • Młynek: Zassenhaus Record
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #725 dnia: 17 Luty 2015, 19:51:27 »
Dzisiaj było coś palone.

Offline macias Mężczyzna

  • Wiadomości: 100
  • Ekspres: Sylvia, Chemex, AP, FP
  • Młynek: Eureka Zenith E65, Iberital, Rhinowares
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #726 dnia: 17 Luty 2015, 20:02:28 »
Informacja na stronie internetowej, że nie wysyłamy paczek we wtorki i czwartki i już. Oznacza to tak naprawdę maksymalnie jeden dzień opóźnienia dla klienta, więc nie jest to jakaś wielka niedogodność.
Jak dla mnie to jest zupełnie OK, ale dla przygodnego klienta - taka informacja nie będzie wystarczająco precyzyjna. Na przykład - zamówienie złożone w poniedziałek o 14:00, 17:00, 23:00 ;) Może po prostu sformułujcie komunikat o rozkładowych paleniach i możliwych opóźnieniach z wysyłką paczek w okolicach tych dni. Tylko najlepiej nie używać słowa "opóźnienie", tylko ładnie to jakoś w słowa ubrać....

"Drodzy klienci - we wtorki i czwartki palimy dla Was kawę, w pozostałe dni przygotowujemy dla Was paczuszki".

Coś w ten deseń. Acha - i jeszcze krótka relacja z palenia - co było, co się wybitnie udało - będzie na co czekać. Jakąś fotę walnijcie od czasu do czasu - każdy jest ciekawy jak to u Was wygląda :D

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4826
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #727 dnia: 17 Luty 2015, 20:04:52 »
A może z drugiej strony - zamiast pisać kiedy nie wysyłacie paczek napisać w które dni wysyłacie kawę (daje to pozytywny a nie negatywny przekaz)

Offline KiT

  • Wiadomości: 587
  • Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #728 dnia: 17 Luty 2015, 20:09:39 »
Czyli napisać kiedy wysyłacie, kiedy wypalacie i co będzie w kolejnym tygodniu...i klient będzie zadoowoolony :)

Offline rolcyng Mężczyzna

  • Wiadomości: 119
  • Ekspres: Hario V60, FP, Phin
  • Młynek: Zassenhaus Record
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #729 dnia: 17 Luty 2015, 20:14:41 »
Czyli napisać kiedy wysyłacie, kiedy wypalacie i co będzie w kolejnym tygodniu...i klient będzie zadoowoolony :)
O to to.

Offline Maciej1 Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 979
  • Ekspres: Jednobojlerowiec
  • Młynek: Fio F64 Evo
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #730 dnia: 17 Luty 2015, 22:09:10 »
Przykładowo Quijote robi tak już od dawna i wygląda to następująco:

Zamówienia złożone od czwartku od godz. 8.00 do poniedziałku do godz. 8.00 wysyłane są w poniedziałek

Zamówienia złożone od poniedziałku po godz. 8.00 do czwartku do godz. 8.00 wysyłane są w czwartek

Palenie zawsze w piątek i chyba czasami w środę.
W młynie: ziarna

Offline mr_j

  • Wiadomości: 597
  • Ekspres: Arrarex Caravel, Giotto, Chemex, Hario V60-02, Aeropress, Phin, Kawiarka
  • Młynek: Ascaso i-mini, K6 Compak, Hario Slim, C40, Kuma 83mm
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #731 dnia: 18 Luty 2015, 11:05:01 »
Ja proponuję uruchomić subskrypcję kawy :) Tak często zmieniacie profile smakowe, że byłoby jak znalazł.
"Te same" mieszanki, a smaki inne  ::)

Offline KiT

  • Wiadomości: 587
  • Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #732 dnia: 18 Luty 2015, 11:57:09 »
Coś w tym jest. Ja rozumiem, że poszukiwanie kawowego graala wciąga, niemniej powtarzalność też jest ważna i fajnie by było trafić drugi raz w ten sam smak zamawiając tę samą mieszankę. Oczywiście jak każdy wujek dobra rada nie mam bladego pojęcia jak to zrobić w praktyce :)

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #733 dnia: 18 Luty 2015, 13:34:23 »
Ja proponuję uruchomić subskrypcję kawy :) Tak często zmieniacie profile smakowe, że byłoby jak znalazł.
"Te same" mieszanki, a smaki inne  ::)

Którą mieszankę masz na myśli?
Brazylia Chapada Carmo de Minas-koniec lotu
Costa Rica Finca Licho natural: koniec lotu..

Wymieniłam tylko 2 składniki blendu Cioccolato, które się kończą.
W przeszłości miałam 4 edycje blendu Karen Blixen. Nie zrobiłam powtórki, gdyż nie dostałam już takiej Kenii i takiej Gwatemali, jakiej do tego blendu użyłam.
Blendy nie mogą być "takie same" ze względów czysto przyrodniczych.

Jeśli wprowadzam blend na rynek, robię kilka próbnych wersji i chyba jednak nie dążę do "stałości" :-( , nie tylko dlatego że "la donna e mobile" :-)

Offline KiT

  • Wiadomości: 587
  • Ekspres: BZ10 najczęściej
  • Młynek: F64Evo i jakieś tam inne
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #734 dnia: 18 Luty 2015, 14:07:27 »
ale da się uzyskać baardzo zbliżone rezultaty mimo braku ciągłości surowca?

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi