Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1516447 razy)

Offline wyspiarz

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 344
  • Ekspres: Rocket Giotto Evo V2 / Chemex
  • Młynek: Mazzer MINI A digital
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #660 dnia: 14 Luty 2015, 17:55:32 »
Słuszna uwaga. Dla Synestezji zdecydowałam się na slogan: Spróbuj-Posmakuj(Poczuj)-Doświadcz (Try-Feel-Experience), gdyż odzwierciedla to "poszukiwawczy" charakter tej linii w sensie poszukiwania nowych doświadczeń sensorycznych.

Aktualnie poszukuję też nowego lokalu. Trochę nam trudno pomieścić się z Mastroantonio i Synestezją na jednej powierzchni.. ;). Jak ktoś coś może zasugerować, to proszę dać znać  :kwiat:. Plan jest taki, żeby docelowo wylądować gdzieś w górach..


Początek to bardziej z tym try feel itp bardziej pasuje do reklamy durexa xD :)

a co do reszty a siedźcie nad bałtykiem ;), gór się zachciewa !! :), ewentualnie Szczecin :P

pzdr. Łukasz

Offline rolcyng Mężczyzna

  • Wiadomości: 119
  • Ekspres: Hario V60, FP, Phin
  • Młynek: Zassenhaus Record
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #661 dnia: 14 Luty 2015, 18:29:47 »
Dość już mam "szarego Bałtyku"..
To może Warmia i Mazury?

Offline manfred Mężczyzna

  • Wiadomości: 4424
    • Po drugiej stronie szkła...
  • Ekspres: Nie ważne jakie sprzęta ważne jaka kawa.
  • Młynek: ręczny żarnowy
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #662 dnia: 14 Luty 2015, 18:40:19 »
Skąd jesteś, Manfredzie?

No tam gdzie wysyłacie paczki z kawą dla manfreda i tam gdzie nawet w zimie są oryginalne oscypki ;-)

Offline joonecky Mężczyzna

  • Wiadomości: 960
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #663 dnia: 14 Luty 2015, 22:01:11 »
Elu, jesteś okrutna - żebym przed 22 nie potrafił poprzestać na jednym doppio?  :redface: To cioccolato jest zdumiewająco owocowe  :szampan:

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #664 dnia: 14 Luty 2015, 22:14:41 »
Elu, jesteś okrutna - żebym przed 22 nie potrafił poprzestać na jednym doppio?  :redface: To cioccolato jest zdumiewająco owocowe  :szampan:

A z jaką ono datą? :-)

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #665 dnia: 14 Luty 2015, 22:28:14 »
Skąd jesteś, Manfredzie?

No tam gdzie wysyłacie paczki z kawą dla manfreda i tam gdzie nawet w zimie są oryginalne oscypki ;-)



Manfredzie,

już mi Antonio wszystko dokładnie wytłumaczył! Tatry to prawie "moje rodzinne strony", włóczyłam się po nich szlakami a jeszcze częściej poza szlakiem! Nawet przez granicę zieloną (jak była!)  zdarzało mi się chadzać!

Z zamiłowania byłam "tatrzańskim botanikiem": pomiędzy Wielką a Małą Koszystą znalazłam Pulsatilla vernalis, bardzo rzadką sasankę wiosenną a na Przedniej Kopce Sołtysiej Allium ursinum: czosnek niedźwiedzi, który w Tatrach podobno miał nie występować..

Pomożesz mi zorganizować "Muzeum Kawy" przy Muzeum Tatrzańskim? :-)



« Ostatnia zmiana: 14 Luty 2015, 22:34:28 wysłana przez Elka »

Offline Fux Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 2980
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #666 dnia: 15 Luty 2015, 07:45:11 »
Muzeum w Zakopanym przy Krupówkach jest niczego sobie.
Aż szkoda, że tam takie pustki.
Kawał historii regionu.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline manfred Mężczyzna

  • Wiadomości: 4424
    • Po drugiej stronie szkła...
  • Ekspres: Nie ważne jakie sprzęta ważne jaka kawa.
  • Młynek: ręczny żarnowy
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #667 dnia: 15 Luty 2015, 07:56:29 »
Pomożesz mi zorganizować "Muzeum Kawy" przy Muzeum Tatrzańskim?

Nie lada pomysł ale obawiam się że spotka się to z brakiem zrozumienia u miejscowych co w kierpcach chadzają.:-)

Offline mmorka

  • Wiadomości: 602
  • Ekspres: Bezzera Bz10, V60 1 i 2, AP, FP
  • Młynek: Eureka Mignon i parę ręcznych
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #668 dnia: 15 Luty 2015, 10:27:39 »
Ale jakby tak kilka ziarenek do gorzały wrzucić - to zainteresowanie mogło by zaistnieć ;)

Offline ranGo Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 2366
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #669 dnia: 15 Luty 2015, 11:03:18 »
Nie wiem skąd pomysł na muzeum. Taką stałą  wystawę z starą kawa można obejrzeć w większości marketów w Polsce.

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10514
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #670 dnia: 15 Luty 2015, 11:23:40 »
Pewnie Ela na myśli ma żywe muzeum ;). Ale jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tej koncepcji z nią samą. Mnie osobiście bardzo odpowiada formuła palarni-kawiarni-sklepu taka, jaką miało Coffee Collective w Kopenhadze na małej stosunkowo powierzchni. Mogę pracować nawet przy gościach... Natomiast Ela nigdy :).

Offline mmorka

  • Wiadomości: 602
  • Ekspres: Bezzera Bz10, V60 1 i 2, AP, FP
  • Młynek: Eureka Mignon i parę ręcznych
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #671 dnia: 15 Luty 2015, 12:17:52 »
Eli zostaną noce.

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10514
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #672 dnia: 15 Luty 2015, 13:43:18 »
Albo odizolowana zielona wyspa :).

Offline ranGo Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 2366
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #673 dnia: 15 Luty 2015, 13:48:04 »
Pomysł z muzeum jest dobry, ja go od dawna mam w głowie, tylko jest mi potrzebny odpowiedni lokal do tego. Pracę w mniejszym lokalu  (3w1) mam już dawno za sobą. Jest to fajnie ale w zaciszu lepiej się tworzy i skupia na właściwej pracy. Jeżeli laboratorium możecie mieć w innym pomieszczeniu, to pogodzicie wszystkie Wasze potrzeby.
Nie wiem czy się nie spózniłem i kawy już zostały rozlosowane....Logo które stworziliście w wersji na czarne lub białe torebki, wygląda bardzo fajne. Natomiast, czy to same logo powinno występować publicznie,? Na propozycję o kolorowym logo, wszyscy krzykneli NIE. I mają rację kiedy to dotyczy opakowań. Natomiast, wczoraj widziałem płakat z reklamą Proinfuzji i one tam nikną. Przy produkcji tego typu form reklamowych, projektanci się kierują zasadą: Kształt, Kolor, Tekst. Spróbujcie przezz sekunde, dwie popatrzeć na płakat , zamknąć oczy i powiedzieć co Wam zostało w pamięci. Logo jest bardzo podobne do tego od CP, tak jak by to były jego oddziały. Wiem że Wam się spieszyło z realizacją ale jak bym był Italofil, to bym zintegrował np szklo murańskie ze swoim logo a MastroAntonio, właściwie go i nie potrzebuje, wystarczy sama nazwa.
« Ostatnia zmiana: 15 Luty 2015, 19:23:24 wysłana przez ranGo »

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #674 dnia: 15 Luty 2015, 20:16:33 »
Dziękuję za sugestię ze "szkłem murańskim".
Murano, Burano, Torcello..tylko, że ja nie lubię Wenecji :-(
Nagrody właśnie się losują  :kwiat:

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi