Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1516676 razy)

Offline gromog Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1045
  • Ekspres: Crem One 2B R-LFPP Dual, Quick Mill Super Cappuccino, Jura F 50 II, Astoria CKE
  • Młynek: ZF64W, La Marzocco
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #195 dnia: 20 Styczeń 2014, 23:29:02 »
...z fusów wróżę  :smiech:

Offline Fux Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 2980
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #196 dnia: 21 Styczeń 2014, 06:59:28 »
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10514
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #197 dnia: 22 Styczeń 2014, 21:37:21 »
Olu, jutro przygotuję coś dla Ciebie :).

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 7056
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #198 dnia: 26 Styczeń 2014, 17:44:14 »
Zakładka Vademecum w nowym sklepie zapowiada się arcyciekawie.

Offline M

  • Administrator
  • Wiadomości: 1665
  • Ekspres: CKE, Junior, Rota, alternatywa
  • Młynek: Aergrind, C40
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #199 dnia: 26 Styczeń 2014, 23:02:36 »
Brakuję opcji "zmielić?: NIE" ;)

Akurat mbank leci w kulki przez cały weekend, rano powalczę :blue:

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 7056
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #200 dnia: 30 Styczeń 2014, 15:55:49 »
Piękny drip z E61 ;)

Ale ja nie o tym, po ostatnich przeprowadzkach i remontach na stronach coś się porobiło z RSS-ami na blogu (czyli na starym adresie .eu).

Offline M

  • Administrator
  • Wiadomości: 1665
  • Ekspres: CKE, Junior, Rota, alternatywa
  • Młynek: Aergrind, C40
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #201 dnia: 30 Styczeń 2014, 16:03:29 »
Piękny drip z E61

Nie mogę znaleźć tego, o czym piszesz, a tytuł mnie zainteresował ;) podrzuć proszę jakiś sznurek.

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 7056
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #202 dnia: 30 Styczeń 2014, 16:17:31 »

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10514
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #203 dnia: 01 Luty 2014, 12:11:40 »
Cieszę się, że zaglądacie. Z tym zmieleniem może chyba już zostać tak jak jest, chociaż czasami muszę potwierdzać, że brak wyboru oznacza na pewno ziarna... Ponieważ sklep jakoś zadziałał (chociaż jest kilka problemów do poruszenia), mogę teraz bez większego ryzyka zająć się blogiem. Co o tym myślicie? Czy taki motyw, jak teraz, dość surowy, prosty, minimalistyczny jest OK?

Nowiny z placu boju. Dziś wypaliłem dość bogatą mieszankę z paroma fajnymi arabikami oraz z 20% robusty -- myślę, że można będzie nadać jej nazwę Roma di Notte. Pojawiła się kolejna partia pięknej mieszanki z Rwandą Murundo i dwoma Brazyliami (naturalna Daterra i myta Monte Alegre) czyli Espresso nr 5. Piękne bo zarówno pachnącej i zrównoważonej. Na mały eksperyment też się dziś zdobyłem i wypaliłem trochę najpiękniejszych ziaren: naturalna Brazylia Carmo de Minas, Brazylia pulped natural Bob-o-link, Gwatemala APPAECE, Honduras COMSA (tak, tak, drożej niż w Hamburgu) oraz Etiopia Yirga Cheffe. Co to będzie? Mam nadzieję, że orgia aromatów z tego będzie. Eksperymentem też jest ostatnia partia fajnej Kolumbii Cordillera Central -- w końcu wypaliłem ją do dripu. Na koniec, bo piec najbardziej gorący już był, wypaliłem Kenię Kagu'omboya AB. A poważnie, pół na pół Kenia Kagumoini AB i Kenia Gatomboya AB; do espresso. Tego akurat nie trzeba już reklamować...
« Ostatnia zmiana: 01 Luty 2014, 12:14:29 wysłana przez Antonio »

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 7056
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #204 dnia: 01 Luty 2014, 12:43:56 »
Czy taki motyw, jak teraz, dość surowy, prosty, minimalistyczny jest OK?
Moim zdaniem jest bardzo OK, przejrzyście i konkretnie, ale z podziałem na role. Można się czepiać niuansów, ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne.

Offline Olak Kobieta

  • Matka Założycielka
  • Wiadomości: 634
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #205 dnia: 02 Luty 2014, 14:31:54 »
Antoś...  :buziak: Tak, żeby Ela nie widziała.  ;)
Imperfection is Beauty, madness is Genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring - M. Monroe

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10514
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #206 dnia: 03 Luty 2014, 08:32:58 »
Olu, :kwiat: :)

Mam ostatnio problem. Nie wiem jak poukładać moje kawy. W sumie wygląda to banalnie, bo są różne kategorie, do jakich należy zakwalifikować dane ziarna. Ale jakimi kategoriami kierują się ludzie przy wyborze? Jak można ocenić w skrócie espresso, aby od razu wiadomo było jakie jest: ciemne, jasne, średnio-palone ;) ?


Offline M

  • Administrator
  • Wiadomości: 1665
  • Ekspres: CKE, Junior, Rota, alternatywa
  • Młynek: Aergrind, C40
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #207 dnia: 03 Luty 2014, 09:15:47 »
Może zamiast kategorii, w których powtarzają się niektóre pozycje, przypisać konkretnym ziarenkom cechy, po których będzie można filtrować?

Offline Poe Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1167
    • PopularCoffee Blog
  • Ekspres: The Gabi, V60, Chemex, Aeropress, Wilfa Svart, American Press, AltoAir, Kalita, Acaia Pearl i Acaia Lunar
  • Młynek: Comandante MK3 Nitro Blade
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #208 dnia: 03 Luty 2014, 09:58:17 »
Ja przy zakupach w jakiś innych miejscach lubię najprostszy podział - espresso i filtrowe.

Offline M

  • Administrator
  • Wiadomości: 1665
  • Ekspres: CKE, Junior, Rota, alternatywa
  • Młynek: Aergrind, C40
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #209 dnia: 03 Luty 2014, 10:01:23 »
O! pomysł Poe dobry + pokazać inne cechy (jasna/ciemna, z robustą, so...) na miniaturkach, tak, żeby były widoczne bez konieczności klikania w produkt

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi