Autor Wątek: Piec tandoor.  (Przeczytany 6681 razy)

Offline Fux Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 2987
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Piec tandoor.
« dnia: 03 Lipiec 2015, 18:01:45 »
http://tandoorpl.info
Takie coś wpadło w oko.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline Jaro Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 862
  • Ekspres: tygielki, phin, Izzo Alex DuettoII
  • Młynek: Macap MX900
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lipiec 2015, 21:44:01 »
boskie tłumaczenie  ;)
Najbardziej boję się whisky, bo po whisky nie boję się niczego...

Offline tandoor

  • Wiadomości: 5
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Wrzesień 2015, 09:43:13 »
z tłumaczeniem jestem trochę trochę źle.....:-) , a reszta wszystko dobrze


Offline tandoor

  • Wiadomości: 5
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Wrzesień 2015, 09:46:20 »
Tandoor- nowy smak, którego jeszcze nie poznaliście!!!

Offline kebby

  • Wiadomości: 6
  • Ekspres: Ascaso Steel Prof
  • Młynek: i1 steel
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Wrzesień 2015, 17:14:43 »
Wolę bogracza, trudniej stłuc ;)

Offline tandoor

  • Wiadomości: 5
Przepisy w Tandoorze
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Styczeń 2016, 09:06:53 »
Wieprzowina



Wymagane produkty:

na każdy kg mięsa cebula 100g, suszone zioła, zmielony czerwony pieprz i papryka pół łyżeczki, ćwiartkę cytryny 2-3 łyżki oleju roślinnego.

Wieprzowina (szyja, żebra, lub filety, posiekane 4-5 centymetrowe kawałki - do wyboru) wyciąć około 3 centymetra kawałki .

Tandoor- nowy smak, którego jeszcze nie poznaliście!!!
Żebra oddzielone od siebie. Na każdy kilogram mięsa : przewinąć do mielenia mięsa 100 g cebuli, dodać suszone zioła, czerwony pieprz i papryka do smaku      ( około pół łyżeczki ), czwarta średniej cytryny. Wycisnąć sok 2-3 łyżki oleju roślinnego. Mieszać marynaty, marynować od 1 do 3 godzin. Nawleczone na szpady piec w Tandoorze. (Ok. 25 minut)
www tandoorpl info

Offline magdalenae48 Kobieta

  • Wiadomości: 16
  • Ekspres: aeropress, drip v60, FP, przelewowy, Bialetti Brikka 4 tz
  • Młynek: Faema. Hario Slim
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Styczeń 2016, 12:20:26 »
wow fajna sprawa :)

Offline tandoor

  • Wiadomości: 5
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Styczeń 2016, 13:07:46 »
 :ok:

Offline tandoor

  • Wiadomości: 5
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Styczeń 2016, 13:11:27 »
Zapraszamy!!!

@Spinacz - reklema nie została uzgodniona z Administracją Forum. Proszę o zapoznanie się z Regulaminem i postępowanie zgodne z nim
« Ostatnia zmiana: 11 Styczeń 2016, 13:16:52 wysłana przez Spinacz »

Offline tom517

  • Wiadomości: 1795
  • Ekspres: Izzo Alex II, Europiccola, Rota było: Caravel <-Gaggia Classic <-Ascaso Basic
  • Młynek: Niche Zero, Arco2, Kazak Tura, Myy47 GS1 było: Eureka 65E <- F4E nano < i2-mini <- Porlex Tall
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Styczeń 2019, 10:32:35 »
Ktoś ma to cudo. W teorii wygląda dobrze. Nie wiem jak w praktyce ?

Offline rubin Mężczyzna

  • Wiadomości: 1646
  • Ekspres: Rocket Mozzafiato Evo R, Cafelat Robot
  • Młynek: Ceado e6p, 1zpresso JE PLUS
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #10 dnia: 28 Styczeń 2019, 12:38:40 »
W tandorze indyjskie restauracje pieką naany i szaszłyki typu Chicken Tikka. Ogólnie jak masz miejsce i chcesz oryginalnie pogrillować to chyba bardzo fajna sprawa.
Mowię to jako konsument dóbr restauracyjnych z tandoora wychodzących.

Offline tom517

  • Wiadomości: 1795
  • Ekspres: Izzo Alex II, Europiccola, Rota było: Caravel <-Gaggia Classic <-Ascaso Basic
  • Młynek: Niche Zero, Arco2, Kazak Tura, Myy47 GS1 było: Eureka 65E <- F4E nano < i2-mini <- Porlex Tall
Odp: Piec tandoor.
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Styczeń 2019, 12:56:02 »
Teoretycznie samemu można skleić kilka cegieł szamotowych. Tylko to jeszcze zabezpieczyć od wody i ładnie wykończyć :)
Tu obawiam się niedużej wagi i pojemności cieplnej.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi