forum.wszystkookawie.pl
Opinie, testy i porównania => Kawa => Wątek zaczęty przez: Opu w 10 Lipiec 2019, 13:49:24
-
Witam
Mam duzy dylemat zakupilem niedawno 1kg kawy pellini top z allegro. I po zaparzeniu smak odbiega totalnie od opinii innych ludzi. Prucz kwasu i węgla nic sie nieda wyczuć. Nawet zabieranie mlekiem wzmacnia kwas kawy. Innej nuty nieda sie wyczuć. Czy ktos pił tą kawe wczesniej? Dla mnie to robusta 100% a nie arabika patrzac na szew ziaren kawy widze dużą ilosc robusty. Pozatym nie jest to kawa średnio palona tylko mocno. Opis typu lekka kwasowości i pełna paleta smaku to nie tak kawa co ja zakupiłem. Ja mam tylko kwas i węgiel. Czy to ma tak smakować? Bo jesli tak to najdroższa i najgorsza kawa jaka piłem.
-
pilem ja ale mielona z puszki. Zapomnij o kwasowosci w niej, to mocny wypal wloski wiec poza orzechami gorzka czekolada, miodem chyba nie bylo tam nic wiecej. Popiolu co prawda nie czulem ale wtedy jeszcze bylem po ciemnej stronie mocy :D teraz nawet do tej kawy nie podchodze bo za ta cene mozna naprawde cos dobrego kupic ale wiem ze z tych ciemnych marketowych byla jedna z lepszych i bez robusty
-
najdroższa i najgorsza kawa jaka piłem
Przyczyna może tkwić w deLonghi i obsłudze młynka... Ale abstrahując od tego: zrobiłbyś fotografię ziarenek? Moglibyśmy też policzyć tę robustę. Ciekawe.
-
Nie moge dodac zdjecia wszystko jest kasowane przez administratora. Kawe mieliłem na dwa sposoby młynkiem elektrycznym bo podajnik mam wypełniony inna kawą. Ten ekspres ma taka mozliwosc dosypania kawy z zewnącz.
-
A Jakim młynkiem mieliłeś ?
-
Prucz nieda zabieranie nieda sie Pozatym zewnącz
Łomatkobosko, moje oczy krwawiom.
Spróbuj podejść do kawy z nieco większą starannością niż do pisania, być może z tych ziarenek da się uzyskać coś więcej.
-
A Jakim młynkiem mieliłeś ?
Patrząc na ortografię - myślę, że takim dobrym, elektrycznym, Bosha - albo bosza - udarowym - ale naprawdę ostrym - na drobny pyłek zmielił ;)
A kawa - sama w sobie - bardzo smaczna :) choć nie warta chyba swojej ceny...