Autor Wątek: La Pavoni Europiccola  (Przeczytany 79031 razy)

Offline Bell23 Mężczyzna

  • Wiadomości: 7
  • Ekspres: La Pavoni Domus bar , la Pavoni Stradivari lusso
  • Młynek: Rancilio rocky
Odp: La Pavoni Europiccola
« Odpowiedź #360 dnia: 21 Styczeń 2023, 10:20:08 »




Mam te sitko sprawdza się znakomicie :):)


[/quote]

Mozesz opisac różnice pomiędzy zwyklym sitkiem laPavoni a tym 20g?
Głównie chodzie o subiektywne wrazenia: smak, aromat,cream itp


Offline Levy_ Mężczyzna

  • Wiadomości: 16
  • Ekspres: Ekspres: La Pavoni Europiccola v.2.6. Alternatywy: Aeropress (+RGB, +sRGB, +prismo), V60-02 Copper, Kasuya V60-02, V60-02 Immersion Switch, LilyDrip full set, Wilfa Pour Over, Chemex, Gabi Master A, Gabi Master B, Bialetti Class, Cafflano Kompresso, Delte
  • Młynek: Comandante C40 MK4 Nitro Blade + RX35 Red Clix, Niche Zero
Odp: La Pavoni Europiccola
« Odpowiedź #361 dnia: 24 Styczeń 2023, 16:30:54 »
Mozesz opisac różnice pomiędzy zwyklym sitkiem laPavoni a tym 20g?
Głównie chodzie o subiektywne wrazenia: smak, aromat,cream itp


Oryginalne sitko do LP jest chyba na 14g kawy - i to jest zasadnicza różnica.
Kolejne: stal jest wyższej jakości, dziurki są równiejsze oraz i ich profil jest stożkowy (przez co wypływ jest równomierny i tym samym szansa na channeling trochę mniejsza), cały koszyk jest pokryty jakąś sprytną powłoką (przez co IMO łatwiej je utrzymać w czystości i stanie zbliżonym do "nowości")

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi