Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1516187 razy)

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6570 dnia: 02 Lipiec 2020, 14:33:16 »
La Claudina to jest odlotowa kawa w tej naturalnej obróbce. Nie wiem jak ją Ela pali, ale zawsze coś fajnego z tego wychodzi.

Przy okazji: jest wśród kilku równie fajnych kaw w promocji -->> La Claudina, Qore Warkee, Kercha/Cristalina, Yungas Aymara, Primavera itp. itd.

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6571 dnia: 02 Lipiec 2020, 16:38:30 »
Elu droga, naturalna Klaudynka palona do espresso. Czego Ty tam dodałaś? Jest świetna i kompletnie nieespressowa. Kwaśna ale niekwaśna, słodka ale niesłodka... Od wczoraj próbujemy zidentyfikować smak i żona już poległa (a zwykle to ona jest lepsza w sensorykę), ja czuję wczesny październik, wyciskanie moszczu ze wstępnie przefermentowanych  winogron, kiedy cały dom pachnie młodym winem.

Piotrze, jaka data? :-) Claudinę faktycznie bardzo lubię: jest jak Chianti classico..

Offline piomic

  • Wiadomości: 2588
  • Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6572 dnia: 02 Lipiec 2020, 17:45:35 »
14 czerwca. Tak, Chianti pasuje.

Offline SZWED557

  • Wiadomości: 12
  • Ekspres: LELIT ANNA PL41E, V60, Aeropress, French Press
  • Młynek: Eureka Mignon Classico, Rhinowares, 1Zpresso Q2, Comandante C40 MKIII
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6573 dnia: 02 Lipiec 2020, 21:17:45 »
Wróci może w najbliższym czasie wyśmienita Cristalina Pink Bourbon?

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6574 dnia: 02 Lipiec 2020, 21:21:24 »
Niestety, w kolejnym sezonie dopiero..Wróci jeszcze La Cristallina Castillo natural  :kwiat:

Offline SZWED557

  • Wiadomości: 12
  • Ekspres: LELIT ANNA PL41E, V60, Aeropress, French Press
  • Młynek: Eureka Mignon Classico, Rhinowares, 1Zpresso Q2, Comandante C40 MKIII
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6575 dnia: 05 Lipiec 2020, 14:02:32 »
Czekam z niecierpliwością. A najnowszych zbiorów z Kenii i Etiopii można się spodziewać w najbliższym czasie?

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6576 dnia: 05 Lipiec 2020, 14:07:29 »
Tak, ale w swoim czasie. Świeże plony dopiero płyną do Europy...

Offline kulka Mężczyzna

  • Wiadomości: 1476
  • Ekspres: Rocket Evoluzione v2, Ascaso Arc, Chemex, V60-2, Aero, Origami + LilyDrip, April, Wilfa classic
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Kinu M47v3.5, Ascaso i-mini
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6577 dnia: 05 Lipiec 2020, 15:42:46 »
Przy okazji, wkrótce pojawi się pewna spontaniczna, odlotowa mieszanka ;). Będzie super :).
@Antonio, czy to off-the-cuff?

Przy okazji, sporo tych nowości do espresso, jest szansa na 250g opakowania?

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6578 dnia: 05 Lipiec 2020, 15:43:46 »
To to :). Daj proszę znać na email sklepu.

Offline ralph Mężczyzna

  • Wiadomości: 236
  • Ekspres: DeLonghi EC 685, V60-02, AP, CD, Bialetti 4tz
  • Młynek: Severin KM 3873, C40 MK3
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6579 dnia: 08 Lipiec 2020, 15:19:44 »
Witam,
pewnie gdzieś jest napisane ale jakoś nie umiem sie doszukać na stronie Mastro Antonio a mianowicie w jakim stopniu wypalacie kawę - w szczególności chodzi mi o Ariadnę, która jak widzę jest bardzo zachwalana wszędzie ? na stronie Silesia Cafe widziałem, że mają ją wypaloną na jasno i zastanawiam się czy to polecany standard czy poprostu sklep sobie zamówił w takim stopniu ;)
...żeby być starym i mądrym, najpierw trzeba być młodym i głupim...

avidrock

  • Gość
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6580 dnia: 08 Lipiec 2020, 18:23:14 »
w jakim stopniu wypalacie kawę - w szczególności chodzi mi o Ariadnę
W moim mniemaniu jest to stopień średniego wypału. Na pewno jak zamówisz to nie pożałujesz. 

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6581 dnia: 08 Lipiec 2020, 19:02:56 »
Caffe Silesia jest promotorem ciemnych mocy z Italii. Stąd taka ich klasyfikacja...

Offline ralph Mężczyzna

  • Wiadomości: 236
  • Ekspres: DeLonghi EC 685, V60-02, AP, CD, Bialetti 4tz
  • Młynek: Severin KM 3873, C40 MK3
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6582 dnia: 08 Lipiec 2020, 20:37:50 »
Caffe Silesia jest promotorem ciemnych mocy z Italii. Stąd taka ich klasyfikacja
Czyli rozumiem że jak zamówię z Mastro Antonio i Cafe Silesia dostanę wypaloną w tym samym stopniu. Pytam bo do Tarnowskich Gór mam blisko i w razie potrzeby mogę kupić na miejscu a chyba nikt się nie obrazi skoro to i tak Wasz produkt 😉
...żeby być starym i mądrym, najpierw trzeba być młodym i głupim...

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10513
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6583 dnia: 08 Lipiec 2020, 20:53:08 »
Tak, tak.

Offline pietro

  • Wiadomości: 676
  • Ekspres: La Spaziale Vivaldi II
  • Młynek: Mazzer mini
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #6584 dnia: 13 Lipiec 2020, 22:44:35 »
Trochę czasu minęło, ale tak z ciekawości zapytam, pamiętacie może skład mieszanki z 2012 Top MA ? :)

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi