Nie bardzo rozumiem, co chcesz przez to powiedzieć... Wlewasz 200ml wody i dostajesz 160 w dzbanku? Czy w 2:30 zdążysz zrobić tylko 160? Temperatura nie ma nic do tego.
Bierzesz dripper, wsadzasz filtr, przelewasz wrzątkiem, żeby papier dobrze zmókł, wsypujesz kawę, wylewasz wodę co przeszła przez pusty filtr, cały zestaw stawiasz na wadze, włączasz stoper i jedziesz. Polewasz kilkadziesiąt mililitrów, żeby zwilżyć kawę, czekasz ok pół minuty, czyli tzw. preinfuzja (blooming), po ok pół minuty wlewasz kolistymi ruchami pierwszą porcję wody, np. tak do 100-120ml, czekasz aż większość Ci spłynie do dzbanka, dolewasz drugą porcję wody (by na wadze pojawiło się 200g), czekasz aż wszystko spłynie, ściągasz dripper, mieszasz kawę w dzbanku, przelewasz do filiżanki, e viola.