Witam,
Wczoraj przybył do mnie komplet Lelit Victoria i Eureka Mignon specjalita, niestety nie jestem w stanie ustawić właściwie stopnia mielenia, być może niepotrzebnie pokręciłam pokrętłem ustawiającym grubość, może był ustawiony fabrycznie?.
Nie mam żadnego doświadczenia w używaniu takich młynków, dotąd używałam Nivona do przelewu.
Bardzo proszę o pomoc, jak ustawić ten młynek, żeby mielił pod esspreso? Zmarnowałam paczkę kawy, dobrze, że to lavazza, ale i takiej szkoda.
Chciałam "ustawić"młynek na gorszej kawie, miałam nadzieję, że po 2 porcjach uda się ustawić (przynajmniej wstępnie) poziom bardzo drobny, ale on cały czas mieli na grubo, bądź bardzo grubo..
Zaczynam wątpić w słuszność mojego wyboru, może lepiej było pozostać przy przelewach.
Nie wiem jak wybrnąć, pokrętło kręci się dookoła, gdzie jest punkt 0.. żeby chociaż raz zmielił na drobno, cały czas grubość cukru albo i większa.