Jako iż mój pierwszy post, to witam
Ściągnęło mnie tutaj do was, gdyż mam problem z spienionym mlekiem. Co prawda, nie jestem jakimś wielkim ekspertem w tej kwestii, gdyż sprzęt mam od ojca i dość amatorski
A dokładnie coś takiego: (patrz załącznik)
Teraz oto mój problem. Zrobię sobie kawę, przygotuję mleko ( a przynajmniej mam takie wrażenie
) i dodaję do kawy. Wpierw oczywiści robię ostukanie z bąbli i polerkę, o ile dobrze to nazywam
I przy tej czynności pojawia się problem. Nie wazne jak przygotuję mleko, z mniejszą czy większą ilością piany, ono zawsze mi się zsiada po dolaniu do kawy. Ani razu mi się nie udało zrobić tego poprawnie.
Co jest powodem? Jak wleję do kubka zwykłej czarnej nawet zimnego mleka to nigdy nie ma problemu, a tutaj ciepłe mleko z kawą i takie rzeczy...