Autor Wątek: Starbucks  (Przeczytany 5437 razy)

Offline gromog Mężczyzna

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1046
  • Ekspres: Crem One 2B R-LFPP Dual, Quick Mill Super Cappuccino, Jura F 50 II, Astoria CKE
  • Młynek: ZF64W, La Marzocco
Starbucks
« dnia: 04 Październik 2014, 16:34:57 »
Otrzymałem niedawno paczuszkę kawy Starbucks prosto ze Stanów.
U nas co prawda nie ma jeszcze tej sieci w okolicy, ale nie wiem czy chciałbym tam wyskoczyć na kawę.
Mówi się, że Włosi mocno palą kawę, ale tak spalonej jeszcze nie widziałem. Pomimo zalewania tej kawy dużą ilością mleka i tak wyraźnie posmak spalenizny przebija się.
Natomiast pozostawiona paczuszka w samochodzie na kilka godzin zostawiła po sobie bardzo silny zapach.

Offline donkiszot Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 7056
  • Ekspres: v X ) ( ū \≈/ ] [ \ . / [↗ '] …
  • Młynek: C40MK3; Aergrind; KM3873; Wilfa; Santos Silent
Odp: Starbucks
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Październik 2014, 16:53:03 »
Nie wiem czy się pomylę mówiąc, że znakomita większość ich kaw jest po drugim cracku, do french roast włącznie. Pamiętam jak kiedyś postanowiłem przetestować ich kawę z przelewowego -- smakowała jak wywar z przypalonych, gumowych kapci. :ohyda: Nie dałem rady nawet pięciu łyków, wylałem.

Offline bigmaciek

  • Wiadomości: 157
  • Ekspres: Wystarczający do zrobienia tego co lubię
  • Młynek: Odpowiedni do kawy którą robię i pijam
Odp: Starbucks
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Kwiecień 2017, 01:07:03 »
Szukałem żeby nie otwierać nowego wątku. Mam nadzieję, że tu jest OK.

Ten artykuł powinien przeczytać każdy, kto interesuje się kawą.  :) Nie chodzi o biznes ale o sposób spojrzenia.


http://www.forbes.pl/howard-schultz-prezes-starbucksa-odchodzi,artykuly,212154,1,1.html

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi