Autor Wątek: Blog z poradnikami  (Przeczytany 10389 razy)

popowski15

  • Gość
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Maj 2013, 21:24:27 »
Tak wiem o tym :)

Offline slavik Mężczyzna

  • Wiadomości: 141
  • Młynek: I-mini
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Maj 2013, 21:28:14 »
Cytuj (zaznaczone)
Głupie pytanie....
No nie wiem czy aż tak głupie...
Definicja espresso to..., a właściwie zalinkuję klik
« Ostatnia zmiana: 27 Maj 2013, 21:30:27 wysłana przez slavik »

Gdzie Ty idziesz...?
Ide se do Malawi...
Malawi Mzuzu Geisha...
E i A , Oni wiedzą gdzie idę....

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4826
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Maj 2013, 21:29:42 »
Może już dacie sobie spokój? :kwiat:

Offline KrzychK

  • Ojciec Założyciel
  • Wiadomości: 1371
  • Ekspres: Vibiemme Junior BD
  • Młynek: Macap MC4
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Maj 2013, 21:35:07 »
brakuje mi emotikona [krowa jedząca kwiatka], popieram slavika - pytanie było IMHO zasadne.

popowski15

  • Gość
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Maj 2013, 21:36:12 »
Słuchajcie, nie róbcie ze mnie debila. Nie zjadłem wszystkich rozumów, ale dużo wiem o kawie i nie potrzebne są mi linki z co to jest espresso. Chciałbym tylko powiedzieć, że stosuję się do waszych rad, w 100% się z nimi zgadzam, dziękuję za pomoc. Pierwszy post po waszych poradach jest już wstawiony, Dziekuję za pomysł. Od dzisiaj będę polecał te forum, bo uważam je za jedno z lepszych, tak samo ja mam nadzieję, że wy będziecie mi dalej pomagać, nie tylko w sprawach postów i kaw ale także reklamy. :)

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4826
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Maj 2013, 21:37:17 »
Chyba sprawa jest załatwiona :)

Offline ranGo Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 2365
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Maj 2013, 21:48:13 »
OK, zostawmy kawę ( espresso ) na boku, ja się zapytam co zrobić by nie spalić cukier przy robieniu Crème brûlée. Widziałem na blogu że podajesz przepis a mnie cukier zawsze się przepala. Najsmaczniejsze Creme brule jadłem w Sopocie w jakiejś włoskiej restauracji, cała reszta do pięt nie dorasta...a próbuję wszędzie :)

popowski15

  • Gość
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Maj 2013, 21:53:29 »
Ważne jest to czym palisz cukier.
Jaki cukier ?
Z jakiej odległości ?
I jak długo ?

Offline ranGo Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 2365
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Maj 2013, 21:55:53 »
Cukier brązowy, palnik na propan, no i pytanie teraz z jakiej odległości i jak długo ?

popowski15

  • Gość
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Maj 2013, 21:59:48 »
To musisz widzieć, wyczuć. Tak samo jak spieniasz mleko i zależy Ci na tym ażeby nie wyszedł beton, tak samo z tym.... musisz widzieć kolor i bardzo ważne żebyś robił to od razu i nie z bliska.

Offline ranGo Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 2365
    • Euro Cafe
  • Ekspres: Dalla Corte Mina, Moccamaster, V60, Chemex, Kalitta, Aeropress,
  • Młynek: RTF64, Lido2, Lido3, Ditting, Mahlkoenig, Quamar80e
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Maj 2013, 22:01:30 »
OK, spróbuję i zdam foto-rewelację :)

popowski15

  • Gość
Odp: Blog z poradnikami
« Odpowiedź #26 dnia: 29 Maj 2013, 22:54:45 »
utworzyłem konto lukajcie :)

@spinka - usunięto link
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwiec 2013, 20:25:18 wysłana przez spinka2 »

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi