forum.wszystkookawie.pl
Poradniki - czyli jak mam to zrobić? => Przygotowanie kawy => Wątek zaczęty przez: popowski15 w 27 Maj 2013, 18:15:51
-
Witam i zapraszam wszystkich na mój blog w którym jest wiele przepisów o tematyce kawy. @spinka - usunięto link a to reklama blogu @spinka - usunięto link
-
Ok, ok, ok, ale nie dublujemy postów.
-
@Szachowiec, to zwykły spam... albo inaczej... spam z ludzką twarzą, tj. nie przez spambota, ale przez użytkownika zrobione... ja bym to zamknął i wywaliłl. Raz, że to spam, dwa, kolega nawet nie raczył się przywitać, ani napisać nic merytorycznego czy pytaniowego, tylko od razu wpada jak burza z reklamą swojej stronki... sorry, tak się tego nie robi. Poza tym, jest to rodzaj naszej konkurencji (choć lichej).
-
Ten drugi zamknąłem. Pożyjemy, zobaczymy...
-
...Poza tym, jest to rodzaj naszej konkurencji (choć lichej)
No i ta Lavacca w tle... 8)
-
Ten umrze śmiercią naturalną...
-
Cześć, tak macie racje, trochę zaspamiłem za co bardzo przepraszam :) Co do przywitania się nie wiedziałem, że tak się robi. Pozdrawiam was i myślę, że nasze następne rozmowy będą już inne :)
-
Przejrzałam Twojego bloga i mam takie trochę mieszane odczucia, po podstronie słownik baristy widać, że masz wiedzę, ale mało widać ją w Twoich postach, zaledwie po dwa zdania w każdym, trochę mało ???
Fajne jest to, że wrzucasz często posty, ale wydaje mi się że samymi zdjęciami czytelników nie zdobędziesz.
Pozdrawiam.
-
dzięki za poradę, powiesz mi jeszcze co dokładniej mam pisać w nim ? opisywać kawę ? sposób robienia ?
-
Dlatego może zalinkuj do nas :) (i tak jak prosiłem w wątku powitalnym zmień nieco pierwszy post tak aby zapraszał a nie był wyłącznie reklamą. :) )
-
Myślę, że dokładnie tak, opisuj swoje doświadczenia, to jest fajne :) tym bardziej kiedy podpieramy to relacją zdjęciową.
Ja też kiedyś mało pisałam na blogu, ale z czasem wraz z coraz większym doświadczeniem idzie mi to coraz sprawniej :)
PS. Ten filmik, moim zdaniem nie zachęca do wejścia na blog ;)
-
Pracowałeś na ekspresach Jura...
Mniemam, że to automaty... ;)
Uważasz, że kawa z automatu, to już espresso, czy też tylko kawa...?
-
Coś dzisiaj jesteś uszczypliwy Slavik :) Lubię ten Twój nastrój 8)
-
Pracowałeś na ekspresach Jura...
Mniemam, że to automaty... ;)
Uważasz, że kawa z automatu, to już espresso, czy też tylko kawa...?
Głupie pytanie.... kawa jest to bardzo duży ogół, a espresso to espresso :)
-
No może i tak ale...staramy się espresso odróżnić od kawy, nie po napisach na guziczkach ekspresu tylko według ustalonych norm, najbardziej takich określających smak kawy.
-
Tak wiem o tym :)
-
Głupie pytanie....
No nie wiem czy aż tak głupie...
Definicja espresso to..., a właściwie zalinkuję klik (http://forum.wszystkookawie.pl/index.php?topic=61.msg218#msg218)
-
Może już dacie sobie spokój? :kwiat:
-
brakuje mi emotikona [krowa jedząca kwiatka], popieram slavika - pytanie było IMHO zasadne.
-
Słuchajcie, nie róbcie ze mnie debila. Nie zjadłem wszystkich rozumów, ale dużo wiem o kawie i nie potrzebne są mi linki z co to jest espresso. Chciałbym tylko powiedzieć, że stosuję się do waszych rad, w 100% się z nimi zgadzam, dziękuję za pomoc. Pierwszy post po waszych poradach jest już wstawiony, Dziekuję za pomysł. Od dzisiaj będę polecał te forum, bo uważam je za jedno z lepszych, tak samo ja mam nadzieję, że wy będziecie mi dalej pomagać, nie tylko w sprawach postów i kaw ale także reklamy. :)
-
Chyba sprawa jest załatwiona :)
-
OK, zostawmy kawę ( espresso ) na boku, ja się zapytam co zrobić by nie spalić cukier przy robieniu Crème brûlée. Widziałem na blogu że podajesz przepis a mnie cukier zawsze się przepala. Najsmaczniejsze Creme brule jadłem w Sopocie w jakiejś włoskiej restauracji, cała reszta do pięt nie dorasta...a próbuję wszędzie :)
-
Ważne jest to czym palisz cukier.
Jaki cukier ?
Z jakiej odległości ?
I jak długo ?
-
Cukier brązowy, palnik na propan, no i pytanie teraz z jakiej odległości i jak długo ?
-
To musisz widzieć, wyczuć. Tak samo jak spieniasz mleko i zależy Ci na tym ażeby nie wyszedł beton, tak samo z tym.... musisz widzieć kolor i bardzo ważne żebyś robił to od razu i nie z bliska.
-
OK, spróbuję i zdam foto-rewelację :)
-
utworzyłem konto lukajcie :)
@spinka - usunięto link