forum.wszystkookawie.pl
Opinie, testy i porównania => Alternatywne urządzenia do parzenia kawy => Wątek zaczęty przez: Antonio w 05 Styczeń 2019, 02:46:55
-
Ciekawe urządzenie do zaparzania:
https://www.instagram.com/p/BsN5yrYBtWd/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1jwzx16rhp1oe
-
Tylko czekać na nowy trend, zaraz na kikstarterze ktoś wystartuje z specjalną drążownicą do różnych owoców, a signature drink na następnych mistrzostwach to już pewny ;)
-
Ja już się dziś patrzyłem na tą pomarańcze leżącą na blacie, ale jednak się nie skusiłem, było blisko :mrgreen:
-
Kawę może nie... Ale jakąś dobrą herbatę? Chyba spróbuję, tylko że przez grejpfruta, bo pomarańczy akurat nie mam. :taniec:
-
Zanim przystąpicie do dripowania polecam odmoczyć cały owoc w wodzie z sodą i dobrze wypłukać. W ten sposób można pozbyć się większości chemii ze skórki. Łyżka stołowa sody na litr wody.
-
no proszę cię, przecież nie wsypiesz kawy speciality do jakiejś bele pomarańczy z biedry, to już muszą być eko niewoskowane :lol2:
a teraz poważnie, przecież kawa będzie miała tylko kontakt z białą warstwą, olejków aromatycznych w niej raczej nie ma, smaków z miąższu owocu też nie, ot fajny bajer do zabawy świątecznej, czy się mylę? niech ktoś spróbuje :)
-
Niewoskowane też raczej były pryskane i to nie raz. Trochę jednak cieknie po skórce pomarańczy, ale co kto lubi.
-
Mamy trend jak nic ;)
https://www.instagram.com/p/BsQhRTABpWV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=3h7oqc1c0uq7
-
Proponuję wersję patriotyczną, w kartoflu. Albo cebuli ;)
-
Może kawa w zeslodowanym życie?