Kawa: Mocca
Producent: BonMercat Barcelona
Skład w/w palacza: 100% arabika, szczegółów brak
Palenie: ok. 27/09/2013
Sprzęt: Vibiemme Domobar Junior DB + MC4
Jako: espresso oraz espresso macchiato
Dodatki: bez cukru
Mielenie: Relatywnie grubo jak na espresso, podobnie musze traktować jasne ziarna od MastroAntonio.
Ziarna: raczej małe, jasne, matowe. Bez okruchów, ale i próbka niewielka 250g.
Smaczki: ilości cremy ultra mikroskopijna. Podczas mielenia zapach przywodził na myśl owoce, czerwone owoce.
Espresso - mocno się wkurzałem, nie mogłem dojść z tą kawą do ładu. Prawie brak cremy? No O.K., ale wizualnie
kawa nie miała odpowiedniej "gęstości". Trudno, już po ptakach. Smaczki - zero orzechów, czekolady czy pieczywa.
Owocowy shot. Kwaski dominujące. Na finiszu zbyt kanciasta, drażniąca ostrym/kwaskowym posmakiem.
Wady: problem z dogadaniem się oraz kwaski, dużo kwasków.
ps. jako espresso macchiato rześka, czerwone owoce lekko zmieniają kolor na ciemny, leśny. Finisz - kasek troszkę złagodzony, choć ma charakterek.