Witam, próbuje zrozumieć popularność jaką ta strzykawka zdobyła na całym świecie, ciężko to zrozumieć osobie która praktycznie od dziecka ma do czynienie z espresso, osobie, która widziała jak rodzice dzieciom podają kawę z filtra (odpowiednia doza) słodką do kanapek. Najbardziej rozwala mnie tekst który wszyscy jak mantrę powtarzają, musisz sam pod siebie dobrać wszystko, dozę, grubość, czas itd, brak zasad jest najlepszy, na każdej stronie w tym temacie minimum 3 razy, zamiast przepisy na daną kawę, tak wydobędziesz słodycz, a tak owoce itd. Od kilku dni wieczorami pykam odwróconą metodę na kawach dedykowanych pod espresso, pewnie potrzebuje czasu, by odkryć powód popularności tej metody, na dniach dojdą inne kawy Kolumbia La Cristalina , Brazylia Sitio Cachoeira Natural, Kolumbia Cauca La Esperanza
, Etiopia Kercha Keloo Honey może tam znajdę coś innego, muszę też jeszcze raz prześledzić temat z większym zrozumieniem.