Z ciekawości aż zajrzałem na stronę jednego ze sklepów sprzedających te ekspresy. Fachowy (pod względem marketingu)opis ekspresu naprawdę robi wrażenie.
Ciśnienie masz całe 19 baruff. Toż to szatan nie ekspres.
Jeśli jest za niska temperatura wody, to z kawy uwalnia się tylko część aromatów, a zbyt wysoka temperatura przepala kawę. Ty, dzięki unikatowemu na skalę światową systemowi podgrzewania wody masz zawsze idealną temperaturę, przez co za każdym razem możesz cieszyć się idealnym, profesjonalnym ekspresso.
Kolejny system to regulacja przepływu wody. Możesz zmniejszyć prędkość parzenia, które zapewni ci bardziej intensywne wrażenia podczas picia ekspresso.
Masz jeszcze funkcję, która zapewni ci extra mocną kawę bez kompromisów w kwestii aromatu. Funkcja ta sprawia, że pozbywasz się gorzkiego posmaku kawy.
O extra możliwościach przygotowywania kaw mlecznych nie będę wspominał. Wbudowany pojemnik na mleko daje nieograniczone wręcz możliwości przygotowywania kaw mlecznych (przynajmniej na razie
)
Twój ekspres posiada wyjątkowy, cichy młynek klasy premium, który dzięki ceramicznym żarnom(które przewyższają stalowe) jest praktycznie nie do zajechania.
Jest jeszcze w młynku jakiś bardzo inteligentny system, który wydobywa z każdego ziarna to co najlepsze, bo jak wiadomo ziarna mają różną wielkość, wilgotność i oleistość. Młynek za każdym razem dostosowuje czas mielenia do odmiany ziarna, a tym samym zawsze przygotowuje idealną ilość mielonej kawy tak byś za każdym razem mógł cieszyć się idealnym ekspresso.
Z pewnością twój ekspres ma jeszcze wiele innych funkcji o których nie doczytałem.
Już widzę te przestarzałe technologicznie ekspresy i młynki forumowiczów w cenie złomu,które niebawem zapełnią nasz pchli targ