Mam ten ekspres od 5 lat. Wygląda na to, że wszystko u Ciebie działa dobrze.
Tam jest zawór który odprowadza nadmiar ciśnienia do tacy ociekowej, czy to wody, czy to pary.
Zmniejsz temperaturę parzenia. Podejrzewam, że masz ustawioną na max. Zmień wg instrukcji na 2 lub 3 poziom.
Co do spieniania. To ta dysza ma taka dziurkę do wprowadzania powietrza do mleka. Pewnie ona się zatyka mlekiem z I spieniania, a mleko szybko zasycha
. Polecam ściągnąć dyszę i nauczyć się spieniac bez niej. zanurzamy samą końcówkę, w mleku tak 1mm, trzeba wyczuć, spienia się o wiele lepiej niz z dyszą.
Ja najpierw robię kawy, a potem spieniam pod rząd tyle pojedynczych porcji ile trzeba. Polecam robic tak samo. Do wytwarzania pary termoblok się rozgrzewa do o wiele wyższej temperatury.