Rwanda Bushoki - palarnia kawy North Star
Arabika, obróbka mokra, palenie dosyć jasne, z przeznaczeniem do alternatywnych metod parzenia kawy.
Sposób przygotowania: dripper Tiamo V60 - 01, białe filtry Hario i młynek Fiorenzato F6 Drogheria. Doza standardowa - 6 g kawy na 100 ml wody, temperatura wody około 94°C, czas parzenia nieco poniżej trzech minut, preinfuzja 30 sekund. W aromacie dripa są słodkie akcenty (miód) i owoce (pomarańcze). W smaku jest podobnie, czyli pomarańcze, dużo słodyczy, nuty jaśminu i cytrusowej goryczki. Drip był dobry. Czysty i równy w smaku, owocowo – słodki, bez goryczki, nie kwaśny, z syropowatym finiszem. Posmak podobny, z czasem przechodzący w jaśminowy.
W sumie fajne ziarenka, dające słodko - pomarańczowy drip.