Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1516575 razy)

Offline Miklas Mężczyzna

  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 3244
    • Instagram
  • Ekspres: Astoria CKE + sitka IMS, AeroPress, FrenchPress, Hario V60-02, V60-01, Kawiarka Bialetti 3tz
  • Młynek: Macap M4D, Kinu M47
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4815 dnia: 16 Kwiecień 2018, 18:52:26 »
Chętnie bym na coś postawił, ale w zamrażarce leży jeszcze Kenia Muthingi Ini od Eli z zeszłego roku i jakaś Kenia od Gregorio więc muszę najpierw opróżnić lodówkę, zanim z Wami zagram

Marek.

https://www.instagram.com/mm_coffee_corner/ mój kawowy kanał na Instagramie. :-)

Offline Szczympek Mężczyzna

  • Wiadomości: 2202
  • Ekspres: Rota + alternatywy
  • Młynek: Comandante, E65GBW, X54, Arco w drodze.
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4816 dnia: 16 Kwiecień 2018, 19:22:10 »
Naturalna Guatemala?
WITAM I POZDRAWIAM :)

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4817 dnia: 16 Kwiecień 2018, 19:25:59 »
Marku, obstawić konia w palio zawsze można  :szampan:
Jeszcze nikomu nie udało się trafić dokładnie. Trzy odpowiedzi były prawidłowe..w 50%  :brawa: 

Piotrze, oprócz czystej Arichy wypaliłam dzisiaj Arichę + Las Lajas, metodą pre-blendu  :kwiat:
Ciekawa jestem dalszych Państwa hipotez na temat majowej propozycji Synestezji do espresso  :uklony:
Kawka leży u dostawcy, pieniążki przygotowane.  Czekamy na fakturę i transport..i na wyniki zgadywanki

« Ostatnia zmiana: 16 Kwiecień 2018, 19:28:35 wysłana przez Elka »

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4818 dnia: 16 Kwiecień 2018, 19:31:48 »
Niestety nie, aczkolwiek nie do końca.
Kto typuje dalej?
A propos Etopiii honey: taką już mieliśmy. Dambi Uddo pochodziła z tej obróbki.

Offline GrizzzLee Mężczyzna

  • Wiadomości: 817
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4819 dnia: 16 Kwiecień 2018, 19:32:32 »
Czyli jakiś natural jeśli dobrze liczę [emoji14]

Edit. Chciałem edytować powyższy post i go usunąłem "Burundi Natural"

Zaczynam się zastanawiać czy ziarno z czarnego lądu czy jednak z ameryki środkowej/południowej.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwiecień 2018, 19:44:21 wysłana przez GrizzzLee »

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4820 dnia: 16 Kwiecień 2018, 19:34:33 »
Ilość odpowiedzi trafionych w 50% wzrasta  :kwiat:

Offline M

  • Administrator
  • Wiadomości: 1665
  • Ekspres: CKE, Junior, Rota, alternatywa
  • Młynek: Aergrind, C40
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4821 dnia: 16 Kwiecień 2018, 19:55:55 »
Naturalna Brazylia? :mrgreen:

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4822 dnia: 16 Kwiecień 2018, 20:09:20 »
Natural, ale nie Brazylia  :kwiat:

Offline SMaN

  • Wiadomości: 485
  • Ekspres: Kazak Rota, V60-02, Kalita, Aeropress (Prismo), Chemex
  • Młynek: C40Mk3 IH, Niche Zero
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4823 dnia: 16 Kwiecień 2018, 20:14:15 »
Niestety nie, aczkolwiek nie do końca.
Kto typuje dalej?
A propos Etopiii honey: taką już mieliśmy. Dambi Uddo pochodziła z tej obróbki.
No tak.... :facepalm:

Offline rojowolfi Mężczyzna

  • Wiadomości: 104
  • Ekspres: Aeropress, Hario V60-02, Ascaso Dream PID, Gabi Master A,
  • Młynek: Ceado E6P, Kinu M47
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4824 dnia: 16 Kwiecień 2018, 20:24:41 »
Costa Rica Natural ?

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4825 dnia: 16 Kwiecień 2018, 20:34:03 »
Też już była: Finca Licho oraz Hacienda Sonora  kawka

Offline GrizzzLee Mężczyzna

  • Wiadomości: 817
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4826 dnia: 16 Kwiecień 2018, 20:40:16 »
Rwanda z suchej obróbki? To chyba rzadkość. W większości fully washed arabiki jeśli dobrze pamiętam.
A może Tanzania?
« Ostatnia zmiana: 16 Kwiecień 2018, 20:42:35 wysłana przez GrizzzLee »

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4827 dnia: 16 Kwiecień 2018, 20:46:35 »
Paliłam kiedyś  Rwandę z suchej obróbki na samplerze, ale chyba nie była zbyt czysta. Nasza kawa pochodzić będzie od jednego plantatora i będą to 3 różne mikroloty: wszystkie z obróbki naturalnej.

Offline kulka Mężczyzna

  • Wiadomości: 1476
  • Ekspres: Rocket Evoluzione v2, Ascaso Arc, Chemex, V60-2, Aero, Origami + LilyDrip, April, Wilfa classic
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Kinu M47v3.5, Ascaso i-mini
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4828 dnia: 16 Kwiecień 2018, 20:52:06 »
Panama natural ;)

Offline GrizzzLee Mężczyzna

  • Wiadomości: 817
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #4829 dnia: 16 Kwiecień 2018, 20:57:12 »
Panama natural ;)
Chyba za dobre ziarno na suchą obróbkę [emoji14]

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi