Wiem, że to wątek czekoladowy, jednak po chamsku dorzucę swoje pięć groszy. Intuicja mówi mi, że czekolada mnie jest zdrowa, bo ma cukier i tłuszcz jednocześnie. To nie jest dobre połączenie dla organizmu, sprzyja tyciu i różnym chorobom cywilizacyjnym. Osobiście bardzo polubiłem czekoladę w wersji pierwotnej, zajadam się ziarnami kakao.
Oczywiście nie każde ziarna do tego się nadają. Cukry to biała śmierć. Węglowodany w organizmie podczas trawienia przekształcają się w cukry, to wystarczy. Co najgorsze, cukier silnie uzależnia, trudna jest walka z nałogiem cukrowym.
Gdy mnie najdzie ochota na słodkie, to jem winogrona.
A ziarna kakao są boskie, takie świeżo uprażone.
Bardzo serdecznie przepraszam, jeśli kogoś zdenerwowałem.
Chodzi o to, że życie jest jedno, krótkie i nie wiadomo, kiedy się skończy.
Bardzo serdecznie przepraszam
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka