Gdy zobaczyłem cene Twojego młynka to mie zmroziło
Ale już mnie przerobiliście i zdaję sobie sprawę jak istotny jest porządny młynek.
Przyznam się szczerze, że myślałem, iż wystarczy De Longi żarnowy za 210 zł i świat padnie na kolana
Mam ograniczone miejsce w kuchni i nie wiem tylko jakich gabarytów są młynki gastronomiczne. Nie wiem też jakiej firmy kupić używkany, żeby posłużył.Może spojrze na alledrogo jeśli ktoś podpowie. Spojrzałem na dzial młynki i świat zawirował w mojej głowie. Teraz to mam dopiero chaos.
W nawiązaniu do planowanego zakupu owych modeli Saeco vs Delongi mam pytanie.
Oba ekspresy robią kawę przy 9 barach. Czy przy takim samym ciśnieniu robicie w swoich ekspresach (rzecz jasna lepszych)? Bo jeśłi tak to na czym polega różnica? Na temperaturze, którą możecie regulować? Na podgrzewanych kolbach?
Staram się znaleźć jakis konsensus,ale bez Waszej wiedzy to ani rusz.
Poza tym, nie mam możliwośći przyłączenia tzw. siły. Więc podejrzewam, że kilka modeli odpadnie. Tym bardziej, że również mogę mieć problem z podpięciem ekspresu pod bieżącą wodę.
Z drugiej strony czy ma sens kupować ekspres z dużym pojemnikiem na wodę, ponad 2 litry.Nie organizuję imprez masowych
Zasadniczo z ekspresu ma korzystać żona oraz ja, okazjonalnie goście. Więc może coś z małym zbiornikiem, tak sobie myślę. Bo nie będzie dla dwóch osób podgrzewal całej wody. Może, że wodę podgrzewa wyłącznie w bojlerze, który jest zdecydowanie mniejszy, jak podejrzewam i stąd też można robić kawy pod różnym ciśnieniem.
Ale mi się pos długawy trafił.
Mam nadzieję, że ktoś zdoła odpowiedziec na powyższe dylematy.
P.S. Czlowiek nieświadomy jest człowiekiem szczęśliwym.