Autor Wątek: Warsaw Coffee Festival 2021  (Przeczytany 4832 razy)

Offline Heniutek Mężczyzna

  • Wiadomości: 1141
  • Ekspres: Robot, V60_02 ,Gabi A+ B, FP, AP (Prismo + RGB), Cafflano® Kompresso , Mok 4tz , Mizudashi , Barista , Kalita, Origami, Kinto..
  • Młynek: Wscg-2, Macap MX, Jx-Pro, C2, ODE, MK4
Odp: Warsaw Coffee Festival 2021
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Luty 2021, 10:48:00 »
straszne problemy od rana (kwas)

@arizonaoov
Spróbuj podnieść temp w bojlerze kawowym do  93,5- 94,5 st C i  utrzymaj czas ekstrakcji w  30- 35  sekund (ratio 1:2).
Smak powinien się trochę zbalansować . Chociaż Kenie średnio-palone są  generalnie kwaskowe w smaku.
A sprzęt/ ekspresy i młynki   do testowania były wystawione ? Czy raczej to festiwal kawy i palarni ?

Coś tam było, ale Panowie byli zainteresowani głównie rozmową ze sobą...pewnie mało zamożnie wyglądaliśmy .
Przygladałem sie temu pstryczkowi, o ktorym pisał Goran, aż zrobiłem 2 fotki ;)

Resized_20210207_113212.jpeg
Resized_20210207_113234.jpeg
« Ostatnia zmiana: 08 Luty 2021, 10:50:05 wysłana przez Heniutek »
Witam, witam i o zdrowie pytam!

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi