Witam.
Generalnie nie wiem czy w dobrym miejscu, ale tutaj mi najbardziej pasuje.
Pomyślałem, żeby publikować wykresy naszych przelewek z krótkim opisem co i jak (Nie koniecznie z wykresami Acaia). Zachęcam do komentowania i wstawiania własnych przelewek.
Zacznę jako przykład i zachęcam do publikacji:
Wroasters Rwanda Muhondo
Ziarna z Rwandy, wypalane we wrocławskiej palarni Wroasters. Kawa przeznaczona do alternatywnych metod zaparzania, o nutach moreli, mirabelek oraz miodu kwiatowego.
KRAJ POCHODZENIA: Rwanda
REGION: Gakenke
KOOPERATYWA: Muhondo
PROCES: fully washed
WYSOKOŚĆ: 1700 - 2200 m n.p.m.
ODMIANA: bourbon
Mielona przez Comandante MK3, zaparzana w Kalicie.
18g in 300g out, 90 stopni.
Całkiem dobra w smaku, ale mało owocowa. Chyba za wysoka temperatura zaparzania?