Autor Wątek: Mastro Antonio  (Przeczytany 1533745 razy)

Offline korea83 Mężczyzna

  • Wiadomości: 1034
  • Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: etzMAX Light T, Timemore Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3555 dnia: 08 Czerwiec 2017, 20:57:05 »
Czy będąc w Kołobrzegu można wypić u Was kawę, że tak powiem wchodząc z ulicy do lokalu? Pewnie było już o tym pisane na forum, ale nie kojarzę odpowiedzi 😊

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10584
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3556 dnia: 08 Czerwiec 2017, 22:21:53 »
Tak, zapraszam :). Telefon kontaktowy gdzieś wisi na stronie sklepu. Zadzwoń zanim wejdziesz do nas z tuzinem gości ;).

Offline Elka Kobieta

  • Wiadomości: 1281
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: GW15
  • Młynek: Probat-100g (1973)
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3557 dnia: 08 Czerwiec 2017, 22:25:18 »
Mam nadzieję, że możliwość taka pojawi się u nas od lipca. Pracujemy nad zmianą miejsca pracy dla sklepu internetowego lub przynajmniej nad jego innymi godzinami jego pracy. Jeśli sklep internetowy zostanie w palarni, paczki będą pakowane w odmiennych godzinach: od 6 rano do 10-tej. Na poraną kawę będzie można wpaść od 8 do 10-tej.  Potem aż do godziny 13-tej palarnia będzie zamknięta z powodu palenia kawy/testów/koncepcyjnej pracy.

Od 13-tej lub 14-tej będzie można nas odwiedzać i degustować kawy w różnej formie. Udostępnimy kawy  do cuppingu, którego będzie można dokonać samoobsługowo. Będą dostępne kawy na zimno i może coś jeszcze  :pycha:

Póki co werbujemy załogę..i otwieramy się na baristów chętnych do współpracy   :szampan:
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwiec 2017, 22:33:59 wysłana przez Elka »

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10584
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3558 dnia: 10 Czerwiec 2017, 12:20:59 »
Kolega wpadł bez zapowiedzi, ale dzięki temu poznał nas w komplecie i nawet pojęcie cuppingu zbadał własnoręcznie. Mam nadzieję, że zadowolony? ;)

Lato idzie całą parą, do tego stopnia że wczoraj już kąpałem się w zimnym Bałtyku. W związku z tymi pięknymi okolicznościami przyrody, przygotowaliśmy dla was letnią promocję, letni zastrzyk kofeiny, najlepiej letni bo taki smakowity jest najbardziej --> Letni przelew  :szampan:. W takiej cenie nie znajdziecie nigdzie żadnej z kaw, składających się na ten blend, więc gorąco polecam. Śmiało można zaparzać na gorąco metodami przelewowymi i na zimno, robiąc macerat czyli cold brew.

Przy okazji, polecam moją "limitowaną" i "przewrotną" mieszankę Buongiorno. Skład jest obłędny, filiżanka pachnie pięknie. W dużej mierze jest to naturalna Kostaryka Hacienda Sonora, a poza tym naturalny Honduras Marcala COMSA i dwie bardzo dobre Brazylie, też oczywiście naturalne.
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwiec 2017, 12:31:32 wysłana przez Antonio »

Offline korea83 Mężczyzna

  • Wiadomości: 1034
  • Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: etzMAX Light T, Timemore Sculptor 078, Kinu M47, Comandante C40 MK4
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3559 dnia: 10 Czerwiec 2017, 16:08:41 »
Mam nadzieję, że zadowolony?

A pewnie, że tak. Inaczej chyba być nie mogło :) Moc zapachów, smaków, zatankowany kawą byłem wczoraj pod korek ;)

Raz jeszcze dziękujemy za bardzo miłe przyjęcie :)

Ta "przewrotna" Buongiorno to jest to co wczoraj jeszcze nie miało nazwy, a pojechało ze mną do domu?

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10584
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3560 dnia: 10 Czerwiec 2017, 16:09:48 »
Wszystko na to wskazuje, bo wczoraj powstało tylko to i Ariadna.

Pisałem już wcześniej o mojej nowej mieszance, która na dłuższy czas zagości jako stały punkt naszego sklepu, czyli o Espresso Espresso :). Ktokolwiek spróbuje, namawia mnie na jeszcze i na kontynuację tej mieszanki w przyszłości. Jeden z naszych forumowych kolegów zaproponował bardzo fajną nazwę: Divertimento. Dziękuję za genialny pomysł, nie omieszkam się go wykorzystać, bo divertimento znaczy rozrywka, zabawa, przyjemność. Ta mieszanka naprawdę nawiązuje do starych dobrych czasów i daje dużo przyjemności.
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwiec 2017, 16:32:53 wysłana przez Antonio »

Offline Fux Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 2992
  • Ekspres: La Marzocco Linea Micra, tygielek
  • Młynek: G-RISTO W
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3561 dnia: 11 Czerwiec 2017, 09:09:52 »
Mam nadzieję, że będzie z tymi ziarenkami łatwo i przyjemnie .
Kawa na A otwarta i degustowana. Gęsta, aromatyczna.
Nawet nie myślałem, że tak mocno trzeba było odkręcić młynek po Mujeresie od Gorana.

Dzięki raz jeszcze.
Człowiek może wyzbyć się wszystkiego z wyjątkiem pokus...

Offline SzymonMA

    • Palarnia Kawy Mastro Antonio
  • Użytkownik komercyjny
  • Wiadomości: 15
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3562 dnia: 12 Czerwiec 2017, 09:02:00 »
Cześć!  :bry:
Do końca tygodnia w naszym sklepie darmowa wysyłka już od 150zł! :kawa:
Zapraszamy do zakupów.

Offline piomic

  • Wiadomości: 2588
  • Ekspres: Rocket Cellini Evoluzione
  • Młynek: MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3563 dnia: 17 Czerwiec 2017, 09:10:27 »
Po kilogramie espresso espresso  wrzuciłem do młynka bobolinka. Fajne, bardziej gładkie i delikatne espresso z niego wychodzi ale pod spodem czuć taki miły, ostry pazur, mam wrażenie że ten sam co w EE. Obie super.

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10584
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3564 dnia: 18 Czerwiec 2017, 12:54:17 »
Espresso Espresso przemianowałem na Ariadna Plus, bo to w sumie ten sam koncept tylko jeszcze ciekawszy. Teraz więc jest w jeszcze lepszej cenie. Myślę, że żadna włoska kawa nie może się równać z tą mieszanką... ;) Tak to wyglądało dziś rano:



Poza tym wszystko co znajdziecie w naszym sklepie to świetne kawy, świetnie wypalone :). Właśnie wróciliśmy z krótkiego urlopu i sprawdzamy. Wciąż jest parę fajnych promocji. Na przykład "Letni przelew". Jest to doskonała kawa do zaparzania na gorąco i na zimno. Towarzyszyła mi w drodze na południe i podczas powrotu do domu w postaci paru butelek "cold brew". Za pierwszym razem zaparzyłem ją w zwykłym dzbanku do herbaty z metalowym sitkiem w środku. Po tygodniu w prostym dzbanku zrobiłem infuzję, a na końcu przefiltrowałem bibułkami Hario V60. Zapas cold brew w długiej drodze za kierownicą wydaje mi się teraz czymś niezbędnym i bardzo przyjemnym.
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwiec 2017, 13:06:32 wysłana przez Antonio »

Offline krystians Mężczyzna

  • Global Moderator
  • Wiadomości: 6232
    • Lens tru3
  • Ekspres: ap, fp, moka, phin, tygielek, v60-2, Kalita, Kompresso
  • Młynek: Kinu m47, Wilfa Uniform
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3565 dnia: 18 Czerwiec 2017, 18:40:24 »
Miałem okazję wypić dziś mieszankę Espressso Espresso, dla mnie bardzo przyjemna. Jednak różni się sporo od włoskiego typu palenia dość wyraźną owocowością.
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwiec 2017, 18:44:51 wysłana przez krystians »

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10584
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3566 dnia: 18 Czerwiec 2017, 18:48:38 »
To znaczy, że różni się jakością kaw zastosowanych... :)

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4830
  • Ekspres: Ascaso Baby T Plus
  • Młynek: G-Risto Pro ZF64
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3567 dnia: 18 Czerwiec 2017, 19:08:20 »
Potwierdzam słowa Krystiansa. Dla mnie sporo owoców, migdały i ciastka maślane. Ciekawie ;-)

Offline Antonio Mężczyzna

    • Mastro Antonio
  • Ojciec Chrzestny
  • Wiadomości: 10584
    • Mastro Antonio
  • Ekspres: WEGA Concept
  • Młynek: Ceado E6P/E37S/E8D MGuate/MSJ
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3568 dnia: 18 Czerwiec 2017, 21:29:27 »
Dla mnie sporo owoców, migdały i ciastka maślane. Ciekawie ;-)

To dobrze czy źle? ;) Jak zaparzaliście? Czy przy użyciu maszyn Ascaso? Ciekawe co byście powiedzieli o moim espresso, zaparzonym przeze mnie i u mnie? Czy crema była równie wzorzysta?
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwiec 2017, 21:33:29 wysłana przez Antonio »

Offline Spinacz Mężczyzna

  • Administrator
  • Wiadomości: 4830
  • Ekspres: Ascaso Baby T Plus
  • Młynek: G-Risto Pro ZF64
Odp: Mastro Antonio
« Odpowiedź #3569 dnia: 19 Czerwiec 2017, 07:55:24 »
Było znakomicie :-) Parzyliśmy w nowym Steel Duo Pid. Crema była piękna choć mniej tygryska.

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi