cześć
Choć to pierwszy wątek na forum, to nie oznacza, ze tu nie zaglądałem.
Po prostu nie jestem stałym bywalcem, a zaglądam , gdy przychodzi czas na zmiany.
No właśnie- czy już czas ten nadszedł?
Gaggia u mnie w kuchni gości już dobre 10 lat, kupiona była świadomie, a kosztowała mniej niż młynek (uprzedzając propozycje zakupu dobrego młynka).
W zupełności spełniała moje oczekiwania, a zadyszki dostawała tylko w momencie, gdy niespodziewanie goście zjechali się na święta.
Więc ktoś zapyta, skoro spełniała moje oczekiwania, to po co wymieniać?
Gaggia już rozbieram z opaską na oczach i właśnie to może ten moment, aby dokonać zmiany, bo trochę zaczyna mnie to już irytować.
I pytanie kieruję chyba głównie do osób, co użytkowali wspomniany ekspres i przeszli na wyższy poziom wtajemniczenia. Czy kupując 4 razy droższą maszynę uzyskam 4 razy lepszy smak, satysfakcje...?
Na pewno kolejnym naturalnym krokiem byłoby wybrać ekspres dźwigniowy, ale niestety mam węża w kieszeni i pod uwagę biorę urządzenia do 6K.
Chętnie wysłucham opinii osób co podobny etap mają już za sobą.
pozdrawiam A.