Pracuj zatem od razu z najbardziej wymagającym VST, nauka nie pójdzie w las
Powoli dochodzę do porozumienia z sitkiem.
Aczkolwiek nie jest łatwo
Zostałem przy 15gr, natomiast żeby osiągnąć ratio 1:2 w czasie ekstrakcji 20-30s
przemiał musi być bardzo drobny.
Rozumiem, że czas ekstrakcji przy preinfuzji 5s-2s jest liczony od pierwszej kropli w filiżance ?
Przy dozie 15,3gr czasie ekstrakcji 26s (+ok 10s od momentu startu) dostaje ok 30,4 gr naparu przy 93C
i na tyle na ile jestem w stanie to ocenić smakuje bardzo dobrze.
W końcu nie wykrzywia mnie od goryczki ani od kwasu
Kawa to ExtraSelect z EuroCafe.
Pamiętam jak na początku zabawy nie dało się pić naparu z tej mieszanki.
Teraz czekam na dostawę od MastroAntonio Espresso #3, Ariadny A+ i czystej robusty z ciekawości.
Napiszę jeszcze tylko, że Pergtamp robi robotę. Idealnie pasuje do VST.