Autor Wątek: Sitka VST vs. IMS - czyli gdzie sypiemy kawę  (Przeczytany 66751 razy)

Offline GostRado Mężczyzna

• Ekspres: 》LA MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》MELITTA dripper 101 》
  • Młynek: 》CEADO e37S 》1Zpresso K-plus 》
Odp: Sitka VST vs. IMS - czyli gdzie sypiemy kawę
« Odpowiedź #360 dnia: 19 Grudzień 2022, 12:09:07 »
I jakie wrażenia z eksploatacji sitka VST 25?
Ross, moje spostrzeżenia są następujące:
¹ Zdecydowanie do ziaren bardzo świeżo palonych, bo przy takich już ponad miesiąc 👎trzeba dużo drobniej mielić, a i tak trudno zachować właściwe parametry, ale Ty sam palisz, więc problem znika.
² Przy kawkach bardziej owocowych te nuty są jeszcze bardziej uwydatnione.
³ Mnie smakuje z tego sitka klasyczny Santos, a np suchy Cerrado specialty już mniej.
« Ostatnia zmiana: 19 Grudzień 2022, 12:24:18 wysłana przez GostRado »
》tertium non datur《

Offline MatroX Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca
  • Młynek: Eureka Mignom Single Dose
« Odpowiedź #361 dnia: 24 Grudzień 2022, 11:30:47 »
Cześć :bry:
Dziś przychodzę do Was z pytaniem odnośne sitka B702TFH24NT e&b lab (https://www.eb-lab.coffee/new-products-1/b702th28sf) proszę o informację czy do tego sitka pasuje tamper o średnicy 58,5mm?

• Ekspres: 》LA MARZOCCO Linea Micra 》ELEKTRA Micro Casa 》ECM classika PID 》AP + FP 》GIANNINI giannina 1tz/3tz 》BIALETTI venus 2tz 》MELITTA dripper 101 》
« Odpowiedź #362 dnia: 27 Grudzień 2022, 08:22:13 »
czy do tego sitka pasuje tamper o średnicy 58,5mm?
Nawet 58,80.
》tertium non datur《

« Odpowiedź #363 dnia: 12 Luty 2023, 20:04:32 »
With the Unifilter™ we created a portafilter revolution. Weber Workshops is extending that concept to the Unibasket™, utilizing the same construction and improvements on extraction that the Unifilter™ brought, but in a “drop-in” basket form. Current orders shipping in LATE MARCH 2023.

The Unibasket™ is a portafilter basket created from a single, thick piece of stainless steel. Whereas typical baskets are made from thin wafers, the Unibasket™ is forged from a 1.2mm thick blank of metal. The added thickness dramatically improves the rigidity of the puck during extraction by not allowing the bottom face to bow outwards, a common cause of puck cracking and channeling during extraction.

》tertium non datur《

Offline korea83 Mężczyzna

• Ekspres: Lelit Bianca PL162T
  • Młynek: etzMAX Light T, Kinu M47, Comandante C40 MK4
« Odpowiedź #364 dnia: 12 Luty 2023, 20:28:14 »
Podobają mi się ich produkty, ale kurde, ceny to oni tam mają prawdziwie "okazyjne"  :hihihi:

« Odpowiedź #365 dnia: 12 Luty 2023, 21:10:20 »
ceny to oni tam mają prawdziwie "okazyjne" 
Plus VAT,  cło i koszt wysyłki to już  :picardpalm:

Przydałoby mi się coś takiego do Elektry, to nie musiałby zatykać dziurek. Napisałem maila,  bo mają adapter dla Olimpii.

https://weberworkshops.com/products/steam-dial

》tertium non datur《

Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi