Potrzebuje chyba, żebyście mnie przekonali, że warto. A więc do rzeczy.
Mam zestaw na prawdę dobry, Bianca, Niche, Komeś, IMS, VST i inne duperele.
Kawy kupuję z sprawdzonych palarni.
Kawę parzę od dłuższego czasu i jednak to nie jest to co pijam w kawiarni.
Rzuciłem palenie kilka lat temu, nie używam cukru, patrzę co jem, nie używam dużo soli, a jednak kawa espresso czy drip nie smakują jak powinny.
W espresso próbowałem z profilowaniem, próbowałem bez, w dripie próbuje v60, kalite, aeropress różnymi metodami.
I tu najważniejsza kwestia - kawa to ponad 90 procent woda - kupowałem żywiecki kryształ, ale to nie eko, więc teraz mam brita c150, efekty jak widać wyżej nie są zadowalające.
Pisałem już wcześniej w tym wątku z zapytaniem o Avko.
Chyba teraz potrzebuje, żebyście mnie przekonali, że albo ciagle robię źle kawę i to dlatego czy też to jednak wina wody?