To chyba dobre miejsce na taki wątek.
Warto promować literaturę fachową. Tutaj można dzielić się informacjami o publikacjach, wydaniach, ciekawych książkach. Ogólnie - wszystko to, co dotyczy wiedzy pisanej o kawie i herbacie.
Teraz moja prośba, która zrodziła się z zaangażowania w FAQ.
Przyjmę, pożyczę, kupię lub przytulę
każdą wiedzę o metodach alternatywnych, cuppingu i ocenie sensorycznej kawy. Publikacje mogą być w tradycyjnej formie papierowej lub w formatach elektronicznych (preferowane mobi, epub, ale też przyjmę doc i pdf). Mogą to być książki, linki do dobrych, wiarygodnych artykułów, czasopisma fachowe, specjalistyczne w języku polskim i angielskim. Jednym słowem wszystko, co dotyczy wyżej wspomnianych problemów. Acha! Nie muszą to być najświeższe doniesienia, mogą być starsze, ważne, żeby były wiarygodne i niosły ze sobą wiedzę.
Będę wdzięczna za odzew tutaj, lub na PW.