Autor Wątek: Bong Isolator  (Przeczytany 1534 razy)

Offline yo Mężczyzna

  • Wiadomości: 317
  • Ekspres: La San Marco 95,Gaggia Factory G-105,szklanka,dripper, Fp, czajnik i pomysły;-)
  • Młynek: C40 , SM 90, Bezzera BB05 TM
Bong Isolator
« dnia: 24 Listopad 2021, 18:50:40 »
 Ponieważ rozważam zakup tego ogranicznika temperatury, poczytałem trochę u konstruktorów i na zagranicznych forach na jego temat.
Nigdzie jednak nie znalazłem danych na temat temperatury zaparzania na ciastku kawowym. Temperatura grupy to jednak niezupełnie to samo.
Chętnie dowiem(y) się co na ten temat wiedzą lub sądzą użytkownicy i nie tylko.
 

Offline jakub_stanecki Mężczyzna

  • Wiadomości: 818
  • Ekspres: La Pavoni Europiccola, Alternatywy
  • Młynek: Niche Zero, Arco
Odp: Bong Isolator
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Listopad 2021, 21:58:44 »
Temperatury nie mierzyłem, mam tylko termometr paskowy na GH...
ale BONG Isolator polecam ze wszech miar - mam Europicolle z 1997 - i już temp mod ogarnął ten sprzęt... ale Isolator - to już rewelacja!!!
stabilność i ergonomia pracy poprawiła się i LP stał się naprawdę prostym w obsłudze sprzętem :D


Natomiast przy LP post-millenium - nie wiem czy warto... pracowałem tez na tym ekspresie - i on już z zasady ma "temp-mod" i teflonowy kołnierz w środku grupy - izolator poprawi trochę - ale nie będzie to tak zauważalne jak w wersjach pre-millenium
« Ostatnia zmiana: 24 Listopad 2021, 22:01:29 wysłana przez jakub_stanecki »
Never Give UP †

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi