forum.wszystkookawie.pl
Kupię, sprzedam, podaruję lub wymienię => Supermarket (przed założeniem wątku poinformuj administrację forum) => Wątek zaczęty przez: teges_pl w 16 Styczeń 2024, 21:06:17
-
Hej, zapraszam do naszego sklepu pod adresem teges.pl
Z ciekawostek - obecnie przyjmujemy zamówienia PRE-ORDER na ekspresy Profitec GO, jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam do kontaktu.
Jesteśmy bezpośrednim dystrybutorem takich marek jak Elektra, Quick Mill, Profitec oraz akcesoriów do kawy firmy Motta i innych.
Z poważaniem
Marcin Piela
CEO teges.pl
-
Co wiemy o ekspresach?
Ekspres to urządzenie do przygotowywania kawy, które robi to w sposób automatyczny lub manualny w określony sposób. Zarówno ekspres automatyczny jak i kolbowy jeśli chodzi o sposób przygotowywania kawy działa tak samo: przygotowywana jest porcja zmielonej kawy, która następnie ubijana jest w filtrze kawowym i przelewana jest przez tą porcję woda o odpowiedniej temperaturze.
Po co nam kawa?
Samo pojęcie kawa jest pojęciem względnym, ale większość ludzi na świecie słowo kawa kojarzy z już przygotowanym napojem do wypicia. Dla czego to pojęcie względne? Idę o zakład, że znajdzie się ktoś na tym świecie, kto słowo kawa skojarzy najpierw z ziarnem. Idea jak towarzyszy producentom ekspresów to przede wszystkim wydobycie jak najwięcej walorów z przygotowanego już wypalonego ziarna kawy i tak są producenci, którzy dążą do perfekcji i udoskonalają co raz bardziej swoje ekspresy, ale są też tacy, którzy się z tym nie śpieszą i ciągle eksplorują obecne trendy.
Eksploracja ekspresu?
Jeśli decydujesz się na zakup ekspresu powinieneś zdać sobie sprawę z najważniejszych czynników, które mają wpływ na jakość kawy bez względu na to, czy to będzie espresso czy kawa z mlekiem. Woda, woda i jeszcze raz woda... . Człowiek składa się w 93% z wody, około 71% naszej planety to woda, a żeby przygotować kawę potrzebujemy 100% wody. Po pierwsze najważniejsza jest jej temperatura, po drugie jej ciśnienie, a po trzecie jej jakość.
Cdn.
-
Hej! Już zdarzyło mi się coś od Was zamawiać. Bardzo mi się podoba nazwa Waszego sklepu. ;)
Większość rzeczy, które używam do zaparzania kawy można opisać słowem "teges".
-
No to bardzo nam "teges". 8)
-
Teges, dinozaur polskiej sceny pokerowej. Bardzo dobry gracz.
-
Poniekąd ma to z tym związek, w czasach liceum graliśmy z kumplami w pokera i śledziłem polską scenę jeszcze jakiś czas po tym jak przestałem całkowicie grać i nie ukrywam, że szukałem nazwy do biznesu m.in. wśród nicków pokerzystów, ale zaważył pozytywny wydźwięk i konotacja ze zwrotem "ten teges".
-
O proszę. Teges nadal gra. Był teraz na WSOP. Słyszałes, że mamy pierwszą bransoletkę?
-
Niestety nie, od jakiegoś czasu tego nie śledzę, ostatni zawodnik, którego kojarzę to Wiktor Malinowski, czytałem z nim kiedyś jakiś wywiad. Generalnie z mojego pokolenia(lata 2005-2010) z tego co widziałem później to nie wiele osób się utrzymało. Generalnie ciężki kawałek chleba, nie potrafił bym teraz siedzieć przy stole i przerzucać żetonów, jednak biznes jest bardziej wymagający i ciekawszy.
-
Temperatura wody, co o niej wiemy?
Ma istotny wpływ na wynik ekstrakcji, ale bez odpowiedniego ciśnienia i jakości wody, możemy zapomnieć o uzyskaniu odpowiednich walorów naszej kawy. Zapewnienie odpowiedniej temperatury jest nie zbędne aby reakcje towarzyszące zaparzaniu kawy przebiegły prawidłowo. Kwasy zawarte w kawie reagują z polisacharydami, a następnie wiążą się z białkami i tłuszczami, dzięki czemu w trakcie procesu zaparzania możemy obserwować gęstą oleistą cremę, a woda pełni w tym układzie rolę rozpuszczalnika. W wyniku reakcji kofeina zawarta w ziarnie,zostaje uwolniona, dzięki czemu nasz organizm może ją przyswoić. Odpowiednia temperatura kawy pozwala na właściwy przebieg wszystkich reakcji. Optymalna temperatura zaparzania to 93 stopnie, jednak są kawy, które osiągają lepsze rezultaty w temperaturach od 89 do 95 stopni.
Zmienność temperatury w poszczególnych ekspresach.
Najmniejszą zmienność zaobserwujemy w ekspresach z grupą zaparzającą E-61 gdzie dodatkowo woda cyrkuluje w układzie i miesza się w związku z unoszeniem się gorącej wody w bojlerze do góry. Nieco inaczej sytuacje wygląda w ekspresach z tą grupą i z wymiennikiem ciepła, gdzie woda również może się mieszać układem grupy jednak w wyniku podniesienia temperatury do gotowości dyszy spieniającej temperatura ekstrakcji charakteryzuję się dość wysoką zmienną. Ekspresy z grupami producenckimi raczej nie mają cyrkulacji pomiędzy grupą a bojlerem w związku z tym, aby uzyskać jak najmniejszą zmienną temperatury przed i w trakcie ekstrakcji należy upuścić trochę wody przed ekstrakcją najlepiej tak aby ekspres musiał się szybko dogrzać i uzupełnić wodę.
-
Wiktor jest teraz jednym z najlepszych. Gra najwyższe stawki w sieci i na żywo.
-
Gdyby, ktoś chciał to mam wolnego 1 Profiteca GO w kolorze czarny, dostawa w ciągu 2 tyg..
-
Gdyby, ktoś chciał to mam wolnego 1 Profiteca GO w kolorze czarny, dostawa w ciągu 2 tyg..
Możesz zdradzić ostateczną cenę dla Forumowiczów, czy dogadanie przez PW?
-
Cena dla forumowiczów 3699,99zł, tak jak miałem w PREorderze(chyba nawet ktoś z forum zamawiał).
-
Może jest ktoś z szanownych forumowiczów chętny na Quick Mill Carola EVO PID?
Są dostępne w wersji czarnej i stalowej, cena dla forumowiczów 4599,99zł, żebym mógł zrealizować zamówienie muszę zamówić co najmniej 3 sztuki.
-
https://www.youtube.com/watch?v=nL_Ogl9EhuM&t=173s
Ok, będę edytował następnym razem.
-
Jeżeli masz coś do napisania, to uprzejmie, jeszcze, proszę o edycję i dopisanie treści do istniejącego posta zamiast klepać kilku pod rząd.
-
Zapraszamy do naszego sklepu w Rzeszowie przy ul. Generała Maczka 12, gdzie można zobaczyć wszystkie aktualnie dostępne produkty z naszej oferty.
Proszę o wyrozumiałość moderatorów, ale są jakieś ograniczenia czasowe w możliwości edytowania postów.
W związku z małą aktywnością konkurencji na forum, pozwolę sobie na kolejny post bo ktoś ten wózek musi pchać.
Pisałem wcześniej o możliwości zakupu Carolinek z Quick Milla. Otóż Carolinki są już zamówione i jadą do nas prosto z północnego Mediolanu. Czarna i Srebrna Carolinka szukają bezpiecznego schronienia, odwdzięczą się pysznym espresso. Cena dla forumowiczów 4900zł, możliwość osobistego odbioru w Rzeszowie wtedy cena 4700zł, myślę, że jak ktoś z poza Rzeszowa się zdecyduje to również się jakoś dostosujemy.
Teges - profesjonalnie dla espresso
-
Napisze za siebie, jestem wzrokowcem i jakbym zobaczył fotkę reklamowanego sprzętu w takim temacie/wpisie to może bym się i nim (sprzętem) zainteresował.
A tak sam mam sobie szuka w necie co to jest i jak wygląda :nienie: nie za leniwy jestem, wolę nie szukać i nie kupić.
Jka
-
QM carola za 4700zł
To dobra cena, jeśli z pidem?
A jak ktoś z czasem porzuci ciemną stronę mocy... espresso, może sobie dokupić do Caroli w tym samym stylu normalny spieniacz:
-
Dokładnie, do tego mleko na promce z dyskontu i ogień. :ogien:
-
Hot Promo!
Quick Mill Rubinio edycja limitowana 4999,99zł. Tego ekspresu nie trzeba nikomu przedstawiać, jest to udoskonalona wersja Quick Mill Rubinio doposażona w regulator PID, który ma swoich wielu zadowolonych użytkowników. Ekspres znakomity na potrzeby domowe, bojler z wymiennikiem ciepła, gwarantuje możliwość spieniania mleka w trakcie ekstrakcji, a grupa E-61 równomierną, stabilną ekstrakcję.
Wysyłka w 24h, do ekspresu dorzucam bon na zakupy w moim sklepie o wartości 200zł.
(http://[attachment id=1 msg=292663][/attachment])
-
Tanio już było!
Quick Mill Carola EVO PID czarna,
Quick Mill Carola EVO PID stalowa,
Cena promocyjna obowiązująca do końca tygodnia 3999,99zł
Zostały 2 ostatnie sztuki.
Zapraszam.
Teges - profesjonalnie dla espresso
-
Quick Mill Carola EVO PID czarna,
Quick Mill Carola EVO PID stalowa,
3999,99zł
Jak ktoś pije wyłącznie espresso i ma na wydanie maksymalnie 4k, to nic lepszego nie znajdzie.
-
Miło, że wspierasz kolegę, ale myślę że dla każdego może znaleźć się inne najlepsze dla danej osoby rozwiązanie. Stopień najwyższy jest mało uniwersalny w stosunku do zbioru różnych osób.
-
GhostRado jest moim klientem, nie znamy się prywatnie, rozmawialiśmy kilka razy przez telefon i to wszystko, więc nie sądzę, żeby używał stopnia najwyższego tylko wyraził swoje subiektywne zdanie z którym zresztą się zgadzam nawet nie jako sprzedawca a użytkownik bo z tego punktu widzenia to jest rzeczywiście dobra opcja i nawet gdybym ja nie zrobił takiej promocji to bym to uznał za bardzo dobre rozwiązanie co zresztą się potwierdziło bo ekspresy sprzedały się zaraz po zamieszczeniu posta.
-
Wszyscy z : Koree, Coffeesite, Teges, Coffee Sensor, Torr Toys, Coffeedesk, Bra, Konesso, Londinium (kolejność wg wartości zakupów), rzemieślnicze palarnie kawy i wielu z WoK-a, którzy stanęli na mojej kawowej drodze są moimi - mogę powiedzieć - przyjaciółmi :taktak: Ale największym przyjacielem jest @Antonio bo dzięki niemu wytargowałem gargantuiczną zniżkę na Ceado, gdzie Andy poprzez swoją bezpretensjonalną postawę nie zarobił ani grosza👍 Jeśli jest coś kawowego wartego uwagi, to polecam, bez względu na "przyjaźń", chociażby z przyjacielekawy.pl, gdzie nic nie kupiłem. Ciekawe, ilu było, a może i są, którzy czerpią zyski z "przyjaźni"?
-
Nie ukrywam zazdroszczę, niestety dla mnie każdy klient jest kimś więcej niż tylko przyjacielem ;-)
-
Wszyscy poniekąd jesteśmy kolegami z tego forum. Po prostu dla mnie każdy może mieć odmienne najlepsze rozwiązanie. :) Z obserwacji w wielu wątkach na tym forum widzę, że Gostrado chyba lubi rolę naganiacza / sprzedawcy.
-
Nie wnikam, kto z kim i dla czego :mrgreen:
-
I na tym proponuję zakończyć offtopa!
-
Wszyscy poniekąd jesteśmy kolegami z tego forum. Po prostu dla mnie każdy może mieć odmienne najlepsze rozwiązanie. :) Z obserwacji w wielu wątkach na tym forum widzę, że Gostrado chyba lubi rolę naganiacza / sprzedawcy.
jest takie piękne słowo mentor ... i ono bardziej pasuje w tym przypadku :)
-
:mrgreen:
-
Panowie proszę o trochę powagi. Tu ludzie pracują. :evil:
-
Ale największym przyjacielem jest @Antonio bo dzięki niemu wytargowałem gargantuiczną zniżkę na Ceado, gdzie Andy poprzez swoją bezpretensjonalną postawę nie zarobił ani grosza
To jakaś nowa definicja słowa przyjaciel ?.. raczej semickie podejście do tematu przyjaźni.
Szkoda, że to jednak nie działa w dwie strony , bo ty z pewnością nie idziesz tą ścieżką. Na OLX oferowałeś mi używany tamper Torr Toys’a powyżej ceny z przesyłką za nowego - jeszcze jak ta firma nie padła.
-
Panowie proszę o wyrozumiałość, bo ktoś zaraz użyje wideł :buziak:
-
Żaden problem. Zrobi się. niemiło to wątek zamknę.
-
No to nie mogę nie zaproponować zaworu flow control do grupy E-61 za jedyne 999,99zł
-
jest takie piękne słowo mentor ... i ono bardziej pasuje w tym przypadku
Dziękuję za docenienie. Staram się i teraz odwdzięczam za to, co kiedyś od innych kawoszy otrzymałem.
-
Filtr IMS all in one to nowa jakość w tej kategorii. Filtr został zaprojektowany z myślą u użytkownikach espresso, którzy cenią sobie każdy najdrobniejszy szczegół w trakcie ekstrakcji. 257 otworów zostało pokrytych membraną o mocy filtrującej 150 mikronów. Dlaczego filtr all in one jest taki wyjątkowy? Ekstrakcję przez membranę można porównać do wyciskania białego sera przez pieluchę tetrową, a jak wiadomo z uzyskanej serwatki jesteśmy w stanie wydobyć jeszcze szlachetniejszy ser, podobnie jest z ziarnem kawowca, które dzięki membranie w tym filtrze zachowuje znakomity balans pomiędzy ciśnieniem a temperaturą.
Ilość otworów: 257
Właściwości membrany: moc filtrująca 150mikronów
Wysokość: 25mm
Gramatura: 14-18g
Średnica wewnętrzna: 59mm
Średnica zewnętrzna: 70mm
(http://[attachment id=1 msg=293177][/attachment])
-
Filtr IMS all in one to nowa jakość w tej kategorii.
My o tej nowej jakości już od jakiegoś czasu sobie tutaj piszemy :lol2:
https://forum.wszystkookawie.pl/index.php?topic=14111.75
Jka
-
Elektra VERVE od ręki! miotla
Cena dla forumowiczów 13 000. :poklon:
Z wyrazami szacunku
teges.pl-profesjonalnie dla espresso
:taniec:
-
Zapraszam do dzielenia się ciekawymi ofertami na Allegro.
W naszym sklepie aktualnie odmrażamy ceny!
https://allegro.pl/uzytkownik/teges_pl
-
Z ceną się nie pomyliłeś, tj za niska?
https://allegro.pl/oferta/ekspres-z-mlynkiem-quick-mill-model-0835-retro-14080600058
-
Jak się nie sprzeda to zrobimy konkurs kawka
-
Mogę wygrać? :blue:
Jest powiedzenie, że każdy towar znajdzie swojego klienta. Z tym ekspresem będzie tak samo, bo jest specyficzny, natomiast cena bardzo atrakcyjna za bądź co bądź kompletny zestaw do espresso.
-
Ofertę można przedstawić w swoim wątku, nie ma potrzeby za ekspansją na całe Forum.
Scaliłem wątki. Spinacz
-
Oczywiście ekspres się sprzedał na pniu.
Z ciekawostek mam wolne 1 Quick Mill Rubino, może ktoś z użytkowników tego HX potwierdzi zasadność zakupu?
Cena dla forumowiczów 4999,99 aktualna przez 7dni.
Pozdrawiam
teges_pl - profesjonalnie dla espresso
[ You are not allowed to view attachments ]
-
Oczywiście ekspres się sprzedał na pniu.
Nie dziwota 🙂Quick Mill Rubino HX cena dla forumowiczów 4999,99
Chciałem napisać, że masz najtańszą ofertę na HX-a, ale przyjacielekawy.pl mają tańszy:
https://www.przyjacielekawy.pl/p/ekspres-do-kawy-la-pavoni-cellini-classic/
-
Skoro jesteś na forum to jak pozwolisz spytam o cos może wiesz.
Jakiś czas temu poprzez alle-drogo kupiłem u Ciebie taka kolbę.
Moje pytanie czy da rade odkręcić w niej wylewkę bo jest to cholernie ciężkie i chciałbym zamienić na ta mniejszą co ja tam widać.
[ You are not allowed to view attachments ]
[ You are not allowed to view attachments ]
Jka
-
Odeślij mi ją lub spróbuj WD40 a jak to nie pomoże to spróbuj na ciepło np. palnikiem gazowym są takie w sklepach budowlanych 1 razowe.
-
Dzięki za podpowiedz.
Nie nie będę odsyłał.
Niech siedzi w szufladzie.
Jka
-
Można też spróbować obkleić porządnie taśmą izolacyjną złapać za skrzydełka w imadle i wtedy rozkręcić.
-
Przekłada się przez te uszka śrubokręt i się robi piękna dźwignia. Kilka razy tak odkręcałem, zmieniałem wylewki. Może trudno ruszyć, ale powinno się dać odkręcić.
-
Marcin dobrze gada. Oni smarują jakimś klejem i jak się podgrzeje, to lżej idzie.
-
To się nazywa uszczelniacz do gwintów
-
Przekłada się przez te uszka śrubokręt i się robi piękna dźwignia.
Śrubokrętem nie poszło.
Jutro w garaży spróbuję w imadle, mam kawałki skóry do takich prac to może pójdzie i się tego nie pokaleczy.
Strasznie ciężka i taka nie wygodna jest z tą wylewką.
W zasadzie to jest mi nie potrzebna ale jak ma być w domu to niech będzie gotowa i sprawna do użycia.
To się nazywa uszczelniacz do gwintów
Nie jest to pierwsza moja kolba z takimi dziwolągami :lol2: po co to aż tak mocno uszczelniać wystarczyłby odpowiedni oring
A skoro ma puścić pod wpływem "płomienia" to może puści pod wpływem temperatury z grupy :lol2:
To jest tak jak się kupi by kupić i potem nie używa :redface:
Nic skoro to jest rozbieralne to po temacie jakoś sobie z tym poradzę (jak wcześniej nie sprzedam)
Jka
-
To się nazywa uszczelniacz do gwintów
Zdecydowanie jednak klej do gwintów, jak np. Loctite.
Kiedyś odkręcałem wylewkę w kolbie do Rancilio Silvii. Dopiero brutalna siła i wykorzystanie wycięć w porządnej, PRLowskiej futrynie pozwoliło zerwać klej i ją odkręcić. Mrożenie ani grzanie nic nie dało. To drugie na dodatek to proszenie się o poparzenie, chyba, że ktoś ma dostęp do porządnego, przykręcanego na stałe do stołu imadła, dzięki czemu można ograniczyć do zera incydentalny kontakt z rozgrzanym metalem. Przykręcane na motylek będzie spadać przy sile jaka jest tu wymagana.
-
Większość klei po podgrzaniu rozpręża się, pozostaje tylko kwestia czy po palniku nie zostaną ślady na tym niklu. Osobiście odkręcałem już śruby na ciepło ale tu się obawiam że będzie widać ślady po palniku.
-
Marcin dobrze gada. Oni smarują jakimś klejem i jak się podgrzeje, to lżej idzie.
Raczej mocno trzeba podgrzać, bo te kleje to z 200 stopni wytrzymują...
tu jest np. tabelka dla loctite'a https://melkib.com/pl/c/Zabezpieczenie-gwintow/140
-
Podgrzewać nie ma co bo faktycznie szkoda niklu na niej - sama kolba jest ładna i po co ją psuć.
W imadle nie poszło a i ja się nie siłowałem.
Nic wystawię w K/S może komuś się spodoba :lol2:
Jka
-
Możesz podgrzać porządnie dmuchawą elektryczną, niklu nie uszkodzi, a na klej wystarczy.
Element musi być bardzo
Też miałem ze dwa porta z takim problemem, ale na szczęście mam prawdziwy stół stolarski z drewnianymi imadłami i dałem radę.
Przedwczoraj podobny problem dotknął mnie z kopertą zegarka, trzech zegarmistrzów próbowało i dopiero czwarty umocował zegarek w imadle z plastikowymi nakładkami i odkręcił kopertę
-
Na fotce w bazarku widać jakąś śrubę od dołu? Może ją się odkręca? Czy to tylko ozdobnik? ;)
-
Na fotce w bazarku widać jakąś śrubę od dołu? Może ją się odkręca?
To jest takie coś.
[ You are not allowed to view attachments ]
Jka
-
Ta śruba to jest tylko zaślepienie otworu technologicznego (blokada pokrywki). Natomiast jeżeli wylewka jest skręcona na klej anaerobowy z tych mocniejszych (hmm, dla mnie wątpliwe) lub tak mocno się zablokowała to taką delikatną rzecz najlepiej podgrzać punktową nagrzewnicą indukcyjną obkładając rączkę mokrą ścierką. Takie nagrzewnice można znaleźć np. w zakładach blacharskich. Ja osobiście na początek potrzymałbym to połączenie długo w nafcie co jakiś czas "opukując" delikatnie młoteczkiem lub postawił na mieszadle wibracyjnym - nafta jest skuteczniejsza (ale wolniej działająca) od różnych wynalazków, a dopiero potem grzał. A i jeszcze jedno - trzeba wyeliminować sytuację, że obie części są "przypunktowane " ze sobą w dyskretnym słabo widocznym miejscu.
-
Portafiltry to nie są jakieś super precyzyjne urządzenia i zwykle duży skok gwintu powoduje problemy z odkręceniem - albo klejenie na gwińcie żeby ustawić wylewkę w konkretnym miejscu albo tarcie metal o metal powoduje problemy.
-
Jest dokładnie tak jak napisałeś, wyższe skoki są delikatniejsze a jak jeszcze jest zaklejony to po ptakach, dla tego lepiej tego nie ruszać jeśli jest zbyt duży opór a kupić kolbę z oczekiwaną wylewką.
-
a kupić kolbę z oczekiwaną wylewką.
I tak zrobiłem - kupiłem kolejną kolbę ale bez wylewki bo - a mniejsza z tym :redface:
https://forum.wszystkookawie.pl/index.php?topic=14379.0
Jka
-
Cześć
Masz sitka do Quick Mill Orione? Mam starą kolbę, z trzema skrzydełkami i zamocowaną na stałe wylewką
-
Dzień dobry,
w związku z nadchodzącą wiosną i możliwością odświeżenia domowego warsztatu baristycznego zachęcam do zakupu urządzeń oraz akcesoriów w naszym sklepie.
Z uwagi na duże znaczenie społeczności forum.wszystkookawie.pl dla naszego biznesu proponujemy rabat -10% na wszystkie ekspresy oraz młynki dostępne w naszej ofercie.
Zapraszam do kontaktu, aby otrzymać rabat wystarczy powołać się na ten wpis.
-10% na wszystkie ekspresy i młynki
Pozdrawiam serdecznie
Marcin Piela
-
Super
-
Na allegro nie ma żadnych produktów w Twoim sklepie. Tak szybko wszytko się wyprzedało? :P
-
Mam wolnego 1 Profiteca GO w kolorze czarnym, dostawa w ciągu 2-3 tygodni cena 3700zł.
-
Dzień dobry,
w związku z nadchodzącą wiosną i możliwością odświeżenia domowego warsztatu baristycznego zachęcam do zakupu urządzeń oraz akcesoriów w naszym sklepie.
Z uwagi na duże znaczenie społeczności forum.wszystkookawie.pl dla naszego biznesu proponujemy rabat -10% na wszystkie ekspresy oraz młynki dostępne w naszej ofercie.
Zapraszam do kontaktu, aby otrzymać rabat wystarczy powołać się na ten wpis.
-10% na wszystkie ekspresy i młynki
Pozdrawiam serdecznie
Marcin Piela
Witam Panie Marcinie,
Podoba mi sie sie ekspres Elektra Verve.
Prosze o zlozenie mi oferty NIE DO ODRZUCENIA na ten ekspres. Pozdrawiam, Andrzej
-
Zlikwidował konto, więc Ci nie odpisze z poziomu forum. Musisz wejść na jego stronę i z niej uzyskać namiary.
-
Burzliwa była ta jego przygoda na forum.
-
To już nie pierwszy raz.. Taki trochę mister of America :)
-
To nie jest dziwne 😀
To zapewne forma PR.
-
Podoba mi sie sie ekspres Elektra Verve.
Prosze o zlozenie mi oferty NIE DO ODRZUCENIA na ten ekspres.
Właśnie zaczynamy współpracę z firmą ELEKTRA. Jakby nie było BELLEZZA jest w tej chwili częścią VEA Group. Podobnie jak ELEKTRA. Sami się do nas zgłosili...
Zapraszam do kontaktu na priv lub e-mail.
-
teges, masz pretensje do innych, samemu przykładem nie świecąc, więc nie oczekuj, specjalnego traktowania.
To w kontekście Twojej wypowiedzi w innym wątku.
Janusz jakoś pod kolejną odsłoną na tym Forum nie stara się po raz enty zaistnieć.
;)
-
Hej, wracam na łamy forum. Jest to mój 2 comeback w ciągu bodajże 3 lat. Jestem winny wyjaśnienia zwłaszcza klientom z forum, którzy zrobili u mnie zakupy i są zadowoleni, są osoby z forum z którymi spotykałem się osobiście nawet przekazując ekspresy i wiem, że nie wypowiadają się na mój temat bo po prostu wiedzą, że jestem normalnym sprzedawcą z którym można zrobić dobry deal a i już nie raz udowodniłem, że mam wiedzę o ekspresach i jeszcze się nie zdarzył nie naprawiony ekspres.
Moja burzliwa "kariera" na forum wynikała głownie z problemów osobistych, nie wiem czemu, ale za każdym razem kiedy zakładałem konta na forum pogrążałem się w poszukiwaniu akceptacji i próbach udowodnienia czegoś forumowej społeczności a rzeczywistość na co dzień była zgoła inna, czyli wykazywałem się pełnym profesjonalizmem w relacjach z klientami. Nie będę się tu rozwodził co mnie w życiu spotkało bo każdy ma swoje problemy i dla jednych moje przeżycia będą błahe a dla mnie innych itd..
Nie chcę składać jakiś deklaracji, że się zmieniłem lub coś się zmieniło w moim życiu i będzie to miało wpływ na moje posty. Czasami tak mam, że angażuję się w coś za mocno i tak było w przypadku moich ostatnich pobytów na forum.
To co mogę potwierdzić to to, że postaram się wypracować prawidłową relację z klientami na łamach forum oraz administracją. Mogę potwierdzić, iż mój biznes po fazie "pre-infzji" wchodzi w ekstrakcję, także myślę, że każdy zainteresowany będzie miał okazję w jakiś sposób skorzystać a ja zapewniam, że pozostaje wierny profesjonalizmowi.
Ps. Przepraszam jeśli kogoś uraziła moja bezpośredniość, ale tego niestety nie jestem się w stanie wyzbyć, zawsze byłem ekstrawertykiem i chyba już tego nie jestem w stanie zmienić.
-
Mam czarną i stalową Quick Mill Carolę PID w promocyjnej cenie.
[ You are not allowed to view attachments ] [ You are not allowed to view attachments ]
Cena dla forumowiczów 3999,99zł
Wysyłka w 24h
-
Cena dla forumowiczów 3999,99zł
W tej cenie, jeśli ktoś pije tylko espresso, to moim zdaniem nie ma lepszej kolby.