Dzień dobry Szanownym Forumowiczom.
Czytam Wasze posty od kilku miesięcy i dzisiaj nadszedł Ten Dzień, czyli postanowiłem utworzyć konto.
Zauważyłem też, że na wiele pytań, jakie zadają sobie początkujący "bariści", da się znaleźć odpowiedź na tutejszym forum, ale trzeba się troszkę nad tym pochylić, poszukać...
Z upływem czasu czytania..., poszczególnych tematów/wątków, "zostałem fanem" kilku aktywnych forumowiczów...
Między innymi bardzo cenię sobie wypowiedzi:
pj.w
Antonio
krystians
i wielu, wielu innych...
Robicie Panowie bardzo dobrą robotę, i mam nadzieję, że nie zrazicie się za szybko do udzielania rad/odpowiedzi na te same pytania po raz kolejny...
Chciałbym, abyście byli świadomi, że wiele osób czyta Wasze rady i próbuje wdrożyć je w życie u siebie, ale niekoniecznie udzielając się na forum.
Zapewne nie będę w niczym oryginalny, jak powiem, że przez ostatnie kilkadziesiąt lat nie byłem świadomy, że jest inny świat kawy, dostępnej w domowym zaciszu, zwanej espresso...!
Ot, byłem zwyczajnym "automatycznym" SAECOwym kawoszem.
Owszem, wiele razy w restauracjach piłem bardzo dobre espresso..., ale zawsze tłumaczyłem sobie, że to wina kawy i ja, u siebie w domu, jeszcze nie trafiłem na TĄ dobrą...
Aż pewnego dnia, oczywiście przez przypadek, natrafiłem na filmik na YT o kawie z ekspresu kolbowego... no i się zaczęło...
I nadal nie mogę w to uwierzyć, że ja "techniczny" człowiek, przez tyle lat nie zauważyłem, że sekret dobrego, domowego, espresso jest dostępny w zasięgu mojej ręki...
W końcu trafiłem na tutejsze forum... i cały czas się uczę.., uczę.. i uczę...