Cześć Wszystkim.
Chciałbym się napić dobrej kawy ale nie umiem w te komputery, taki żart 😀 Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem owego ekspresu, kupowałem go z myślą, dam radę i się nauczę ale coś mi to topornie idzie. Problem polega na tym, że jak robię świeżo zmieloną kawę to albo nie ma przelewu albo wg. Instrukcji jest ona przepalona. Bawiłem się ustawieniami młynka i jedyna kawa jaka mi wychodzi jest mielona na grubości 8 (optymalna według instrukcji). Nie wiem czy za mocno ubijam, czy zbyt delikatnie mielę kawę ale jest słabo. Kupiłem dystrybutor żeby ułatwić sobie życie ale chyba za mało umiem 😀 Dodam, ze kupiłem do testów kawę która jest już zmielona i wychodzi bardzo dobra, ciśnienie idealne, kolor, smak w najlepszym porządku. Jeśli chodzi o ilości to sypie tak 17/18g kawy, a kaset jaką mam to ziarnista Lavazza crema e aroma i Etno Cafe, a mielona to Pellini n20. Ekspres zostawiam tak na 30 minut żeby się nagrzał, przed zrobieniem kawy przepłukuje grupę. Ktoś ma jakiś pomysł gdzie popełniam błąd i co robię źle ze wychodzi to co wychodzi? 😂