Ja clevera używam w taki sposób - 330ml wrzątku, na to leci 20g kawy która mieszam żeby się cała zamoczyła, włączam stoper w momencie wsypania kawy, przy 2 minutach rozbijam warstwę kawy co się utworzyła na górze, i na 3 minutach daję na kubek, zwykle przelatuje w jakieś 45 sekund. Nie wiem jak dobrać grubość przemiału do Twojego aktualnego czy też przyszłego młynka, ale jest to coś pomiędzy aeropresem a 1cup v60 czyli dość drobno, ale wiadomo musisz dostosowywać zmienne pod kawę jaką masz i tego co oczekujesz w kubku.
Co do Twojej zmiany młynka, nie jestem pewien czy odczujesz różnicę w alternatywach pomiędzy tymi dwoma młynkami, bo one maja bardzo podobne (jak nie takie same) żarna, być może będzie lepszy przemiał ze względu na lepsza budowę i stabilizacje samych żaren, ale wydaje mi się że jedyna różnica to większe możliwości opusa w espresso.