Autor Wątek: The Little Guy  (Przeczytany 2470 razy)

Offline Expel Mężczyzna

  • Wiadomości: 894
    • Moje cuda :)
  • Ekspres: Rocket Celini V3 PID, Hario v60, Aeropress, Moka Bialietti 2cup, French Press, Chemex, Mr. Clever, Kalita Wave 155, Phin, Tygielek
  • Młynek: Mazzer Super Jolly, Severin 3873, Porlex Mini, Comandante mk3 Nitro Blade
The Little Guy
« dnia: 04 Lipiec 2016, 20:53:52 »
Widzieliście to fajne chyba nowe urządzonko? Genialne w swojej prostocie a efekty mogą być na prawdę fajne.

https://www.youtube.com/embed/RtDwcy-qLf0

Cena to podobno około 700$ czyli o jakieś 500 za dużo jak dla mnie. Ale pomysł wydaje się być super.

Offline JanekdF Mężczyzna

  • Wiadomości: 711
  • Ekspres: Expobar Office Control, Cafelat Robot, alternatywy
  • Młynek: Aergrind, Hiku, projekt własny, stare stożki
Odp: The Little Guy
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Lipiec 2016, 21:15:48 »
A to nie jest po prostu nowa wersja klasycznej kawiarki Atomic Robbiati?
http://www.francescoceccarelli.eu/Macchine/Atomic/atomic_robbiati_eni.htm
Who ever would call a machine in Italy "Cappuccino Amore"? - F.C.

Offline dopeman

  • Wiadomości: 1044
Odp: The Little Guy
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Lipiec 2016, 23:08:29 »
Ciekawe jak taka kawa "nakapana" pod ciśnieniem (chyba dość dużym) smakuje. Spróbuję taką symulację zrobić jutro na peppinie :) bardzo ładny ten "Little Guy" i świetnie sobie radzi że spienianiem! Cena powala.

Offline pafcio0 Mężczyzna

    • Nanopalarnia Toruńska :)
  • Global Moderator
  • Wiadomości: 2377
  • Ekspres: Profitec Pro 300, Arrarex Caravel, Alternatywy
  • Młynek: Niche Zero, Sculptor 064, Fiorenzato F6d, armia ręcznych
Odp: The Little Guy
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Lipiec 2016, 23:20:11 »
Ciekawe jak taka kawa "nakapana" pod ciśnieniem (chyba dość dużym) smakuje.
U mnie taka wychodzi tak niesmacznie, że nogi wykręca ;)

Offline dopeman

  • Wiadomości: 1044
Odp: The Little Guy
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Lipiec 2016, 07:42:04 »
To coraz bardziej podejrzany się robi ten "Little Guy" :)

Offline WasylGd Mężczyzna

  • Wiadomości: 85
  • Ekspres: LaPavoni Professional, phin, Mukka Exspress, Bialetti Brikka, džezva z Sarajewa
  • Młynek: Macap M2M
Odp: The Little Guy
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Lipiec 2016, 13:56:27 »
Wygląda na kontynuację tej starszej konstrukcji. Nawet widziałem gdzieś w sieci zestawione dwie fotografie obu wersji. Pewnie eksploatowany z podgrzewaczem indukcyjnym, jak to polecają, będzie dłużej błyszczący. Na filmie espresso wychodzi zawsze, ale czy to prawda?
Najłatwiej kupić w Australii za 649 miejscowych $ + ok. 10$ przesyłka.
Kto pierwszy zaryzykuje? Ciekawy i ładny jest!

 


Pokaż nieprzeczytane posty: Nowe / Wszystkie / Odpowiedzi