Tak mnie dzisiaj naszło by pobawić się tym urządzeniem do zaparzania kawy.
Miałem końcówkę takiej oto kawy którą cały czas robiłem sobie w Clever-ze wychodziła mi super.
Pomyślałem a co mi szkodzi sprawdzę sobie to ustrojstwo jeszcze raz bo za bardzo się nie polubiliśmy.
Raz że nie mam dedykowanej konewki, dwa samo urządzenie jest naprawdę wielkie, filtry jakie mam ( No.4 ) tak jakby były minimalnie za małe a chyba większych już nie ma no i ja nie umiem i nie znam takich metod parzenia kawy.
Ale co szkodzi sprawdzić jak to jest, gramatury podobne jak w Clever-ze 22g. kawy 370g wody (tak mi się wlało)
Moja własna metoda i tak: woda w tem.98 stopni pierwsze zalanie 70g wody trochę ściekło no to kolejne 150g wody i tutaj dopiero włączyłem stoper (wcześniej zapomniałem o tym) zamieszanie a po 90sek. kolejne zalanie 150g.wody
Całość trwała 3min20sek ciastko wyszło takie.
A ja po raz kolejny zastanawiam się po co mi ekspresy pod espresso, wyszło coś naprawdę bardzo dobrego, mam wrażenie że delikatniejsze niż z Clever-a ale to może złudzenie.
Za to się narobiło i już szukam czegoś podobnego do tego "ANGELO" ale mniejszego gabarytowo.
Jka