V60-01 22g 360ml 2:40 93'C
Mielenie bardzo drobne (jak na drip)
Syropowata, ciężka, słodka, kojarzy się z winem, ponczem. Słodycz taka właśnie alkoholowa, pewno skojarzenie takie związane z metoda obróbki o której wiem - ciekawym jak bym to nazwał gdybym testował ślepo. Celowo nie używam słów związanych z fermentacją bo się źle kojarzą - choć powinienem bo się kojarzy
W trakcie polewania czasem wyraźny zapach gorzkiej ciemnej czekolady.
Później dominuje zapach słodyczy owoców, może winogron, takich ciężkich alkoholowych - podobnie w smaku.
Wyczuwam teraz w posmaku lekką goryczkę, więc wydaje mi się że jestem już blisko nadekstrakcji.
Ale wczoraj zmielona ząbek grubiej nie miała tyle wyrazu.
Spróbuję jeszcze z odsiewaniem.
No i koniecznie AP wg mistrza - tam to dopiero będzie syrop!
PS. No i oczywiście podziękowania i pozdrowienia dla @Poe