forum.wszystkookawie.pl
Kupię, sprzedam, podaruję lub wymienię => Supermarket (przed założeniem wątku poinformuj administrację forum) => Wątek zaczęty przez: CafePanamera w 12 Kwiecień 2018, 14:40:09
-
Witamy serdecznie! :) :)
Jesteśmy palarnią kawy istniejącą na rynku już od kilku ładnych lat. Od niedawna uruchomiliśmy sklep internetowy do którego serdecznie zapraszamy forumowiczów.
Palimy kawę zawsze pod zamówienia aby dostarczać tylko świeżą kawę do naszych klientów.
Dla forumowiczów przygotowaliśmy specjalny rabat 10% na wszystkie nasze kawy - wystarczy wpisać kod "WSZYSTKOOKAWIE2018" podczas składania zamówienia.
Czekamy na Wasze opinie i gorąco zachęcamy do próbowania naszych własnych mieszanek kaw.
-
Ceny atrakcyjne za miesiąc może się na coś skuszę. ::)
-
Ceny atrakcyjne za miesiąc może się na coś skuszę. ::)
Staramy się aby ceny były atrakcyjne i aby każdy mógł spróbować dobrej kawy :) i odnaleźć tą jedyną dla siebie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Szanowni,
W związku ze zbliżającymi się Świętami przygotowaliśmy dla Was użytkowników forum specjalną ofertę.
Już od jutra od godz. 12:00.
Po wpisaniu kodu "BozeNarodzenie2018WOK" otrzymacie 20% rabat na wszystkie kawy.
Wszystkie zamówienia złożone do 18 grudnia wysyłamy przed Świętami.
Zapraszamy serdecznie do naszego sklepu internetowego.
Życzymy smacznego!
-
W jakiej skali mierzycie moc kawy?
Moc: niska
Smak: wyrazisty
Pomyślcie jak to inaczej rozwiązać, bo brzmi mało profesjonalnie. Może lepiej palenie i profil sensoryczny?
-
Popracujcie nad opisami kaw. Stąd niczego się nie dowiem:
KOLUMBIA EXELSO [1000g]
Kolumbia jest drugim, co do wielkości producentem kawy na świecie. Znana jest z wysokiej jakości ziaren. Około połowa eksportu z Kolumbii trafia do Stanów Zjednoczonych a eksportuje się około 12,5 miliona worków. Konsumpcja wewnętrzna to około 2 miliony worków rocznie.
W szczegółowym opisie też nie jest lepiej. Pojawia się to samo, informacje o eksporcie i konsumpcji, a gdy już dochodzimy do samej kawy to:
Excelso szanowana jest ze względu na jasną kwasowość i dobre body. Zazwyczaj bardzo dobrze
Dobrze co?
Z drugiej strony kawa opisana jest też tak:
Kwasowość: niska
Moc: niska
Smak: wyrazisty
To jak z tą kwasowością w końcu, niska ale jasna?
-
Z drugiej strony kawa opisana jest też tak:
Kwasowość: niska
Moc: niska
Smak: wyrazisty
To jak z tą kwasowością w końcu, niska ale jasna?
Chyba wystarczy że będzie gorzka, aby uznać smak za wyrazisty.
Opisy niestety są niedopracowana, jak wspomniał kolega. Jednak to pikuś, dla mnie brak podstawowych informacji czyli daty i stopnia palenia, w moim przypadku oznacza automatyczną rezygnację z zakupów.
-
W jakiej skali mierzycie moc kawy?
Moc: niska
Smak: wyrazisty
Pomyślcie jak to inaczej rozwiązać, bo brzmi mało profesjonalnie. Może lepiej palenie i profil sensoryczny?
Dziękujemy za uwagi, tak jednak to sobie wymyśliliśmy, w formie opisowej. Więcej można dowiedzieć się ze skali 1-8 dołączonej na zdjęciach każdej kawy. Jednocześnie kierujemy naszą ofertę nie tylko dla profesjonalistów i takim klientom mało co powie profil sensoryczny. Jednak oczywiście przyjrzymy się jeszcze raz naszym opisom.
-
Opisy niestety są niedopracowana, jak wspomniał kolega. Jednak to pikuś, dla mnie brak podstawowych informacji czyli daty i stopnia palenia, w moim przypadku oznacza automatyczną rezygnację z zakupów.
Dziękujemy za uwagi - w tym przypadku jasno komunikujemy, że kawę wypalamy na zamówienie klienta - dlatego nie ma możliwości umieszczenia daty palenia oraz stopnia wypalenia. Nie sprzedajemy stockowej kawy wypalonej miesiącami - tylko zawsze świeżą co można przeczytać na naszym sklepie.
-
Popracujcie nad opisami kaw. Stąd niczego się nie dowiem:
Cytuj (zaznaczone)
KOLUMBIA EXELSO [1000g]
Kolumbia jest drugim, co do wielkości producentem kawy na świecie. Znana jest z wysokiej jakości ziaren. Około połowa eksportu z Kolumbii trafia do Stanów Zjednoczonych a eksportuje się około 12,5 miliona worków. Konsumpcja wewnętrzna to około 2 miliony worków rocznie.
W szczegółowym opisie też nie jest lepiej. Pojawia się to samo, informacje o eksporcie i konsumpcji, a gdy już dochodzimy do samej kawy to:
Cytuj (zaznaczone)
Excelso szanowana jest ze względu na jasną kwasowość i dobre body. Zazwyczaj bardzo dobrze
Dobrze co?
Z drugiej strony kawa opisana jest też tak:
Cytuj (zaznaczone)
Kwasowość: niska
Moc: niska
Smak: wyrazisty
To jak z tą kwasowością w końcu, niska ale jasna?
Dzięki za zwrócenie uwagi, faktycznie nie wgrał się cały opis dlatego urwało część.
Co do samego opisu kawy to po wyborze interesującej kawy jest w miarę dobrze dostępny opis pod logo danej kawy w przypadku Excelso:
"Wysokogatunkowa o silnym, jedwabistym smaku i niepowtarzalnym aromacie. Smak doskonale zrównoważony z akcentem orzechowym, łagodny, bardzo naturalny, lekko kwaskowy. Zawiera dużą ilość kofeiny, więc jako espresso stawia na nogi najlepiej na świecie."
-
oraz stopnia wypalenia
A czy wypalacie w ogóle kawę jasno, pod dripa?
-
A czy wypalacie w ogóle kawę jasno, pod dripa?
Tak wypalamy pod dripa na życzenie klienta.
-
jasno komunikujemy, że kawę wypalamy na zamówienie klienta - dlatego nie ma możliwości umieszczenia daty palenia oraz stopnia wypalenia
Przepraszam, w takim razie ja słabo widzę i czytam, bo w opisie kawy ani w dziale "o nas" nie znalazłem informacji że wypalana jest na bieżąco do zamówień.
Nie ma jednak informacji o stopniu palenia.
Patrząc na te obrazki pokazujące metody zaparzania to rozumiem, że palicie ciemno skoro zarówno Kenia AA czy Etiopia Yirgacheffe, ma 3 ziarenka w przelewie. a 8 w kolbie i niską kwasowość. Yirgacheffe ponoć polecana do dripa.
-
Zawiera dużą ilość kofeiny, więc jako espresso stawia na nogi najlepiej na świecie.
Przepraszam, że się czepiam, ale w czym to ziarno jest inne pod względem zawartości kofeiny od jakiejkolwiek innej Arabiki prezentowanej u Was na stronie? Wiecie, że to mit, że im ciemniej - tym więcej kofeiny 'bo kawa mocniejsza'?
Opisy niestety są niedopracowana, jak wspomniał kolega. Jednak to pikuś, dla mnie brak podstawowych informacji czyli daty i stopnia palenia, w moim przypadku oznacza automatyczną rezygnację z zakupów.
Dziękujemy za uwagi - w tym przypadku jasno komunikujemy, że kawę wypalamy na zamówienie klienta - dlatego nie ma możliwości umieszczenia daty palenia oraz stopnia wypalenia. Nie sprzedajemy stockowej kawy wypalonej miesiącami - tylko zawsze świeżą co można przeczytać na naszym sklepie.
Kawa wypalana na zamówienie klienta i nie ma możliwości napisania stopnia palenia? Klient raczej nie zamawia z Agtronem w ręku... większość zamknie się w podziale jasno/średnio/ciemno lub przelew/espresso.
Nie bierzcie tych naszych uwag jako nieprzychylne, ale Wasza oferta jest dla części z nas mało konretna. Niektóre palarnie piszą kiedy zielone ziarno było zbierane a tutaj nawet nie ma procentowego składu mieszanki do espresso. Jest za to dużo opisów, jak w nad Niemnem. Nie ma gatunku, wysokości upraw itd.
-
Fakt, może rzeczywiście wygląda to trochę jakbyśmy się zawzięli, jednak zwróć proszę uwagę @CafePanamera jak opisywane są kawy u poważnej konkurencji. Zawierają na takie informacje jak:
- Stopień palenia
- Nazwa farmy, stacji obróbki lub innego oznaczenia pochodzenia zielonego ziarna
- Wysokość upraw
- Odmiana
- Opis smaków i aromatów
- W przypadku mieszanek skład.
Często również różne dodatkowe informacje są zamieszczane w opisach.
Całkiem możliwe, że większość osób zupełnie nie zwraca na to uwagi, jednak użytkownicy tego forum tak.