Czekolady są już widoczne w sklepie. Postaram się też jakoś udostępnić trochę ziarenek kakao, bo są wybitnie smakowite -- mam porównanie z ziarenkami z polskich czekoladziarni. Jeszcze do nas nie dotarła rewolucja czekoladowa, bo jest u nas bardziej gorzko... Michaela praży swoje ziarna tak, jak sam bym to zrobił.
W naszej palarni pojawiło się dużo nowych kaw, więc zapraszam. Jest też sporo przecenionych okazji: -->>
https://mastroantonio.pl/category/c/promotionTe nowości, to przede wszystkim kawy z Etiopii: z obróbki naturalnej -- Guji Buku, z obróbki honey -- Jimma Botto, z mokrej -- Benti Nenqa i Bishan Fugu (Guji Hambela) -->>
EtiopiaFantastyczną nowością jest naturalna Rwanda Rushashi vel
Abakundakawa -->>
Rushashi. Jest to wybitnie smaczny mikrolot a Abakundakawa przewija się często w konkursach CoE.
Nowością są kolejne plony z plantacji Clave del Sol należącej do Miriam Elisabeth Perez. Teraz mamy wersję do espresso (ubiegłoroczne zbiory) i tegoroczne w formie do dripu. Polecam też wciąż Kolumbię La Claudina -- świetne espresso -- to też kolejne zbiory ze znanej i bardzo lubianej przez nas plantacji.
Brazylia Ecoagricola -->>
Yellow Catucai Natural. Można to brać w ciemno zamiast mieszanek do espresso -- ta kawa ma wszystko czego trzeba: fajny aromat, żywą i słodką kwaskowatość, jest to naprawdę rasowa kawa "specialty" a nie jakiś tam płaski santos... Miała być z tego kolejna partia jakiegoś Eli blendu (Sweet) ale jest to tak fajne, że nie trzeba już nic dodać...