forum.wszystkookawie.pl

Opinie, testy i porównania => Kawa => Wątek zaczęty przez: Spinacz w 25 Kwiecień 2013, 07:30:15

Tytuł: Kolumbia Excelso Medelin
Wiadomość wysłana przez: Spinacz w 25 Kwiecień 2013, 07:30:15
Źródło: Palarnia Agifa (Tarnów)
Palenie: własne
Metoda przygotowania: ekspres ciśnieniowy
Wygląd: ziarna równe, duże, napar z ciemną, lekko centkowaną i obfitą cremą.
Aromaty: Mielone ziarno to aromat czekolady, zaparzona kawa zyskuje dodatkowo delikatne orzeczy włoskie i czasem nutę karmelową (przeczytałem wcześniej opis i wiedziałem czego szukać   ).
Smak: Zrównoważony, wyrazisty a jednocześnie taki "gładki", praktycznie bez kwasków, mocno czekoladowy.
Podsumowanie: Kawa dosyć pobudzająca, fajna solo i z mlekiem, doskonała z ciastkiem owsianym z żurawiną .